Valósak lehetnek ezek a gyógyulások?
Sziasztok,
a következő oldalra bukkantam, és eléggé hitelesnek tűnik.
Videóban is beszél a kézrátételes gyógyításai eredményeiről az illető.
Mennyire lehet valós, hiteles szerintetek?
Én úgy gondolom, ha ilyen ajándékot adna a Szentlélek, akkor nem reklámoznám a youtube-on videókban.
Kis ízelítő csak az illető munkásságából:
https://www.youtube.com/watch?v=YVR7AbYo6iU
https://www.youtube.com/watch?v=kW54IEFqfJQ
Mi a véleményetek?
36/F
Nem az a kérdés, hogy vannak-e, hanem az, hogy lehetnek-e. Azt nem tudom, hogy van ilyen most vagy sincs, de a Biblia sehol nem írja, hogy ne lehetne. Ez már csak az őrtorony ferdítése. Ezért nem idézted mindeddig a Bibliából, amit állítottál.
"Az apostolok átadták a szent szellemet, de azok akiknek átadták, nem tudták továbbadni!"
Ilyet sem ír a Biblia. Ráadásul nem csak az apostolok kapták meg a Szentlelket, hanem pünkösdkor sokakra kiáradt.
Ajánlom figyelmedbe ezt is:
"Van, aki csodatevő hatalmat kap, van, akinek a prófétálásnak vagy a szellemek elbírálásának képessége jut osztályrészül. Más különféle nyelveket vagy pedig a nyelvek értelmezését nyeri el ajándékul. Mindezt azonban egy és ugyanaz a Lélek műveli, tetszése szerint osztva kinek-kinek."
Tehát a Szentlélek saját tetszése és akarata szerint teszi mindezt.
"Az apostolok átadták a szent szellemet"
Még ezzel kapcsolatban, ha átadták, akkor nem János apostol halálával kellett volna mindezen dolgoknak megszűnnie, mint korábban tévesen állítottad, hanem azok halálával, akik még megkapták az apostoloktól. Ez akár lehetett a 2. század közepe is, ha János 100 körül halt meg.
Nekem ez tetszik, méhcsípés:
https://www.youtube.com/watch?v=UCG0PbF8tHc
Akkor elvileg aki mogyorót nem ehet, kézrátétel után már igen? Kicsit furcsa, nehogy kipróbálja, mert belehal.
Nem állítottam, hogy a kérdésben szereplő videókon, az ott bemutatott esetekben valóban csoda történne. Tehát feleslegesek az ilyen érvek. Egyébként én se gondolom, hogy ott csodák történnek.
Viszont a Biblia alapján nem lehet kizárni, hogy napjainkban is történjenek csodák. Mivel sehol egy árva szóval se írja a Biblia, hogy ne lehetne, ne történhetne.
Vajon ezek a "gyógyulások" teljesek, és véglegesek?
Az első századiak azok voltak.😁
Az első századiak se voltak azok... Vagy te találkoztál Lázárral, akit Jézus feltámasztott? Ha nem, s más sem, akkor valószínűleg újra meghalt és nem volt egy végleges állapot.
A vakot is meggyógyította Jézus, de attól még más betegséget elkaphatott. Sőt ha 10 év múlva elesett és egy ág kiszúrta a szemét, akkor látását is elvesztette.
Régen is voltak beteg fiatalok, sőt sokuk meg se élte azt a kort, hogy futkározzon. Sokkal magasabb számban haltak meg. Ma már szerencsére ezek nagy része elkerülhető az orvostudománynak hála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!