Mit jelképez a fehér nárcisz a Bibliában?
A bibliában nem szerepel a nárcisz!!!!!
Ez egyszerű festői szabadság,ti meg bedőltetek.
Egyetértek az előbbi válaszadóval: A BIBLIÁBAN NEM SZEREPEL ez a virág.
Innentől kezdve Isten felé semmilyen jelentőséggel sem bír.
no, botanikusok nem vagytok ;) !
az nem nárcisz, hanem liliom, és a szüzesség jelképe.
Karácsony közeledtével elmesélem röviden, hogy miért ábrázolhatják evvel Józsefet és Máriát is.
A Biblia szerint József eljegyezte Máriát. (ez akkor még mást jelentett, mint most: -Táncolunk? - Meg, hát!)
És észrevette, hogy Mária gyermeket vár. Titokban el akarta küldeni, mert házasságtörőként Máriára halálrakövezés járt volna a zsidó törvények szerint.
Józsefnek is megjelent egy angyal, és azt mondta, fogd a gyermeket és anyját, és menekülj ...
Mária szüzen fogant, és József is felismerve a rendkívüli helyzetet, nem szokványos házastársi kapcsolatban éltek.
Ahhoz képest, hogy -gondolom- néhányan háborognak, vagy gúnyolódnak ezen, a karácsonyt, hogy Isten Fia ide született, mindenki megünnepli.
ííí, ez tényleg liliom :D bocs
..és köszi szépen a válaszokat!
/Az előbbi válaszadónak és a kérdezőnek is írom:/
Nárcisz vagy liliom... egyremegy. A SzentÍrás egyáltalán nem tér ki arra, hogy bármelyik virág is a szüzesség jelképe lenne.
Innentől kezdve bármiféle magyarázat a virágot illetően: felesleges mellébeszélés.
Ugyanis ha lenne bármiféle jelentősége akármelyik virágnak, minden bizonnyal említené ezt a Biblia. Nemde?
A legelső válazsadónak üzenem:
Ezt írod: "a nárcisz... a Bibliában a Paradicsomnak a virága." > Ó de szép! Gyönyörű!
Talán ha volnál olyan kedves, tisztelt válaszadó, pontosan feltüntetni, hogy a Bibliában hol van ez így benne...
Szóval, én elfogadom, ha alátámasztod Bibliai bizonyítékkal!
Valószínűbb, hogy a liliomra gondoltál. Az egyébként több helyen előfordul a Bibliában.
Amúgy benne van a nárcisz is:
„Sáron nárcisza vagyok én, a völgyek lilioma. Mint liliom a tövisek között, olyan a kedvesem a lányok között. Mint almafa az erdő fái között, olyan szerelmesem a legények között. Árnyékában vágyom ülni, gyümölcse édes ínyemnek. Elvitt engem a borozóba, és zászlaja a szerelem. Erősítsetek aszú szőlővel, üdítsetek fel almával, mert a szerelem betege vagyok én. Bal karja a fejem alatt, jobbjával átölel. Kérve kérlek benneteket, Jeruzsálem leányai, a gazellákra és a mező szarvasaira (esketlek titeket): ne keltsétek, ne ébresszétek fel a szerelmet, amíg nem akarja!” (Énekek Éneke 2,1-7)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!