Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia tiltja a házasság...

A Biblia tiltja a házasság előtti csókolózást?

Figyelt kérdés

Itt konkrétan arra gondolok, hogyha a barátnőmmel házasság előtt csókolózunk, az bűnnek számít-e?

Illetve, szívesen elbeszélgetnék olyasvalakivel, aki tisztában van a “hívő etikettel”. Továbbá szívesen beszélnék olyanokkal, akik “első generációs hívők” - ezt konkrétan arra értem, hogy a szülei nem feltétlenül vallásosak.

2022. márc. 12. 11:49
 1/9 anonim válasza:
71%
Vallás kategóriaba tedd fel a kérdést
2022. márc. 12. 11:53
 2/9 anonim ***** válasza:
16%
Ilyen nincs, hogy tilt, meg nem tilt. Ha hívő vagy és ez fontos számodra, akkor alapból nem teszel, nem is akarsz tenni ilyet, mert látod, hogy nem vagy előbbre tőle.
2022. márc. 12. 11:58
 3/9 anonim válasza:
73%

Nem tiltja.

A házasságon kívüli szexet tiltja, ami alapvetően a nemi szervek érintése vagy nézése. (De azért léteznek a csóknak olyan vad változatai, ami már túlzás.)

Pál apostol pl. előfordul, hogy a leveleiben buzdít a hívő testvérek közötti "szent csókra". Na most, ha az egymást szerető hívő testvéreknek szabad volt egymást megcsókolni (ma már talán nehezen tudjuk elképzelni a szeretet ilyenfajta szintjét a keresztények között), akkor az egymást szerető szerelmesek miért ne csókolhatnák meg egymást?

Ezzel együtt a valóságban egyes keresztény közösségekben máshogy tanítják ezt. Én pl. fiatal koromban egy olyan gyülekezetbe jártam, ahol azt tanították, hogy a házasságon kívüli csók bűn. Nem is csókoltuk meg egymást soha a menyasszonyommal. De ez nem használt a kapcsolatunknak, és más hozzánk hasonló fiatal párok kapcsolatainál is azt gondolom, hogy nem használt.

2022. márc. 12. 13:05
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
Nem, nem tiltja
2022. márc. 12. 13:33
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia! Ez a legjobb tanítás a témában:

[link]

Sajnálom, hogy nem hallottam ezt korábban, nekünk elég küzdelmes volt a jegyességünk. Ha érdekel, privátban leírom, hogy hogyan vezetett Isten egymáshoz minket.

2022. márc. 12. 14:54
 6/9 anonim ***** válasza:
8%
Kimondott tiltás nincs ellene, sőt ezzel a kérdéssel nem is foglalkozik a Biblia. Viszont az egész biztos, hogy nem helyes és jó dolog. Hogy bűn-e, illetve milyen súlyos bűn, azt nem tudom.
2022. márc. 12. 15:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

#3 Pál ...buzdít a hívő testvérek közötti "szent csókra".

Azért ez inkább az arcra adott puszit jelentheti és nem szerelmes csókot.

2022. márc. 12. 16:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem
2022. márc. 12. 19:46
 9/9 anonim ***** válasza:
10%

A Bibliában szereplő "szent csók" az valóban szent, arcra puszi és nem smárolás.

A rokonokat is arcra puszival köszöntik Magyarországon általában, nem smárolással, nyelv dugdosással. Az őskeresztények az arcra helyezett, mai szóval nevezve puszival köszöntötték egymást, amit régen csóknak hívtak. Ma már a csók alatt szerelmesek nyelves pusziját értjük.

A Biblia nem tiltja a szerelmesek csókját, de azt a házasság keretein belül engedi meg. Addig tudni kell várni. Egy hitét komolyan vevő igazi keresztény (ilyen kevés van, a többség álkeresztény) vár a csókkal és a nemi élettel a házasságkötésig.

2022. márc. 12. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!