Hogyan birjam ki alkohol nélkül a bojtben?
Idén alkohol megvonással böjtölök. (Természetesen húst sem eszem, illetve tartózkodom a sexualitástól) Az utóbbi időben esténként lecsúszott 1-2 pohár ital, gondoltam ez a 40 nap majd vissza vezet a régi énemhez. Viszont már most úgy meginnék egy pohár bort. És ez csak feszkót generál bennem. Ki hogy áll ellent a csábításnak?
Ezt az alkohol tilalom dolgot is úgy kell csinálni, mint a hús (nem)evést, hogy hamvazószerdán és péntekenként tilos húst enni?
Nem kell kibírni, csak ha akarod. Ha akarod az meg elég hozzá, hogy ne igyál. Igyál helyette valami mást, ami finom.
Vagy hallgass ilyen feka zenét 😊
Nem tudom, nekem könnyen megy, akár évekig bírom, hogy egy korty alkoholos italt se igyak.
"Ezt az alkohol tilalom dolgot is úgy kell csinálni, mint a hús (nem)evést, hogy hamvazószerdán és péntekenként tilos húst enni?"
Igazából úgy, ahogy te vállalod. A hús kötelezően nem szabad, az alkohollal kapcsolatban nincs ilyen kötelező jellegű előírás, ez a te saját vállalásod.
Biztos sejtetted, hogy feszultseget fog okozni, ha az utobbi idoben ez mindennapos volt.
Tereld el a figyelmedet, ne legyen a hazban alkohol, lehetoseg szerint ne legyel egyedul.
Ha nem vagy alkoholbeteg, akkor ez par napig nehez lesz, de aztan egyre konnyebb.
Értékelem az erőfeszítésedet, de a böjtnek nem az a lényege, hogy minden erődet megfeszítve tartózkodsz pár dologtól. Ez így teljesen értelmetlen.
A böjt LÉNYEGE az, hogy elmélyülsz a vallásodban. Számvetést csinálsz magadban ezzel kapcsolatban.
EHHEZ csak egy feltétel az, hogy nem zabálod degeszre magad, és nem bódítod el sem alkohollal, sem mással.
Tehát, ha NEM gondolkodsz a hiteden, méghozzá sokat - akkor teljesen értelmetlen a böjt, akár ki is hagyhatnád.
Ha viszont gondolkodsz, akkor fel sem merül, hogy az alkohollal foglalkoznál közben. Sem időd, sem lehetőséged nincs rá.
Ha a böjt idején az alkohol tölti ki a gondolataidat (fegyelmezned kell magad, és minden gondolatod arról szól, hogy mikor ihatsz már végre) - akkor semmit nem ér neked a böjt.
Ami nekem mindig segít a böjtben az a sok ima, meditáció, az adakozás és a szeretteimmel töltött idő. A böjtnek a lemondáson és az önmegtartóztatáson kívül hagyományosan ez is a része, csak ezeket annyira nem szokták hangoztatni. Ha elesel, akkor állj fel és tanulva a kudarcból kétszer olyan erősen menj neki! A mérget táplálékká is tudod alakítani, ha eleget imádkozol és gyakorlod a böjtöt. Az elbukást fel tudod használni arra, hogy tanulj belőle és legközelebb ne ess bele ugyanabba a hibába. Még azt is kinyerheted belőle, hogy akár legközelebb mi az, ami intő jel és mire figyelj oda.
Isten áldjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!