1/9 anonim válasza:
Nem alma és nem is írja hogy milyen gyumolcs volt!
A latin miatt össze keveredett mivel latinul a gonosz az malum míg az alma az malus
Ezek ragozott alakja a mali (mindkettőnek)
Ugye a teljes neve a fának és a gyümölcsnek
A tudás jó és rossz(gonosz) fája
De valószínűleg ez egy szimbolikus metaforikus dolog! Azaz nem is volt konkrét gyümölcs sem pedig fa hanem maga az ellenszegules volt az
2/9 anonim válasza:
Nem írja hogy milyen gyümölcs volt ezt az almát nem tudom honnan szedték
3/9 anonim válasza:
Fekete gránátalma telep, amit szemenként lehet leválasztani a tükörsima szárairól.
4/9 anonim válasza:
Egy latin szójáték miatt lett alma. "Malus" jelent rosszat, a "malum" pedig almát jelent. Nagyon hasonló, pláne bizonyos ragozási formákban, amibe most nem akarok belemenni, ugyanaz lesz leírva a két szó.
5/9 anonim válasza:
Én hallottam olyan verziót is, hogy varázsgomba volt rajta és ezért nyílt fel a szeme Ádámnak és Évának. De szerintem ez bullshit...
6/9 anonim válasza:
Tiltott gyümölcs volt. Nem tudjuk hogy pontosan milyen gyümölcs.
7/9 anonim válasza:
Biblia nem tárja fel, hogy milyen gyümölcs volt.
8/9 anonim válasza:
Egy csodálatos mandarin vitte őket bűne :)
9/9 anonim válasza:
Te milyen "tudás fájáról"beszélsz?
Csak ostobák és analfabéták nem tudják,hogy az édenben NEM VOLT "tudás fája",csak "jó és gonosz tudása fája.
Úgy tűnik kérdező,hogy te majdnem értelmes vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!