Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen Bibliai férfi nevet...

Milyen Bibliai férfi nevet adnátok a kisfiatoknak?

Figyelt kérdés
2022. márc. 10. 15:39
1 2
 11/17 munyamunya ***** válasza:
83%

Theofil = Istent szerető

Mihály = ki olyan, mint YHVH

2022. márc. 10. 17:48
 12/17 anonim ***** válasza:
74%
Nem csak a magyarosított változat van hanem ott a latin és angol változat is! De akar lehet Jézus is 😅😅😂 van elég sok valos mai személy akinek ezt a nevet adták! Főleg latin Amerikában
2022. márc. 10. 18:18
 13/17 anonim ***** válasza:
74%
11 milyen yhvh? Ez nem a szekta hanem isten konkrétan névnélküli mivel ő az egyetlen ezért nincs szüksége névre! Pont csak szembe mész az egész kereszténységgel és abrahami vallásokkal!
2022. márc. 10. 18:20
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
András, János - én pl. szeretem ezt a két nevet. De az apostolok nevei közül más is teljesen jó (nem a Júdásra gondoltam, bár két Júdás volt, az egyik szent, de mindenki a másokra asszociál).
2022. márc. 11. 09:07
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Legyen a gyerek neve Azazel.
2022. márc. 13. 11:35
 16/17 anonim ***** válasza:

nemáá, utolsó (tegnap 11:35), az nem egy démon volt egy sorozatban ? Mert szerintem de. azt ne adja.

én pl adnék Ádám nevet, Máté nevet; azok pl coolak; meg van még sok.

2022. márc. 14. 00:13
 17/17 anonim ***** válasza:

Én sokat gondolkodtam ezen kérdésen. Kezdetbe Mózes tetszett. Utána más jött. (Ezékiás, Ézsaiás). Gondolkodtam azon is, hogy mi az ami vezetéknevemhez jól cseng. De mindenképp olyat személy nevet adnék ami hithű személyhez lehet kapcsolni. Ezt leginkább azért szeretném, mert ha fiamnak nem tetszene a neve akkor mégis lehetne nevét jóhoz csatolni. (Ilyenre gondolok képzeljétek engem is Mózesnek hívnak mint aki kivezette Isten népét Egyiptomból.

olyan Biblianevet viszont nem adnék ami sűrün szoktak a szülők adni a gyermeküknek. Mert abból bonyódalom van. Nekem szép nevem van jelentése is tetszik, de mivel tucat név utálom. Sok ugyanolyan keresztnevű van a környezetembe akit úgy hívnak mint engem. Ezért sokszor megis kavar kinek szólnak adott helyzetbe.

2022. márc. 18. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!