Milyen Bibliai férfi nevet adnátok a kisfiatoknak?

Theofil = Istent szerető
Mihály = ki olyan, mint YHVH

nemáá, utolsó (tegnap 11:35), az nem egy démon volt egy sorozatban ? Mert szerintem de. azt ne adja.
én pl adnék Ádám nevet, Máté nevet; azok pl coolak; meg van még sok.

Én sokat gondolkodtam ezen kérdésen. Kezdetbe Mózes tetszett. Utána más jött. (Ezékiás, Ézsaiás). Gondolkodtam azon is, hogy mi az ami vezetéknevemhez jól cseng. De mindenképp olyat személy nevet adnék ami hithű személyhez lehet kapcsolni. Ezt leginkább azért szeretném, mert ha fiamnak nem tetszene a neve akkor mégis lehetne nevét jóhoz csatolni. (Ilyenre gondolok képzeljétek engem is Mózesnek hívnak mint aki kivezette Isten népét Egyiptomból.
olyan Biblianevet viszont nem adnék ami sűrün szoktak a szülők adni a gyermeküknek. Mert abból bonyódalom van. Nekem szép nevem van jelentése is tetszik, de mivel tucat név utálom. Sok ugyanolyan keresztnevű van a környezetembe akit úgy hívnak mint engem. Ezért sokszor megis kavar kinek szólnak adott helyzetbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!