Szerintetek fogunk találkozni elhunyt szeretteinkkel a Túlvilágon?
Én nagyon örülnék neki. Anya sajnos már nem él és boldog lennék ha viszontláthatnám.
Ugyanakkor felmerült bennem, hogy mi van akkor, ha mondjuk valaki a Mennyekbe kerül, de mondjuk látná, hogy a gyereke a Pokolba kerül és ott szenved a kárhozatban.
Akkor a szülő szíve nem szakadna meg ilyen esetben és nem kérhetné Istentől, hogy kegyelmezzen meg a fiának/lányának?
Én is gondolkoztam ezen, de nem jutottam dűlőre. Elvileg az üdvözül, aki újjászületett, de vannak olyan esetek is, hogy pl. megtért valaki és a családja is üdvözült. Ha választanom kellene, akkor azt mondom, hogy ha a szerettünk nem hitt Jézusban, akkor nem nyert örök életet
"Akkor a szülő szíve nem szakadna meg ilyen esetben és nem kérhetné Istentől, hogy kegyelmezzen meg a fiának/lányának?"
Pál említi a levelében, hogy ha Te szent vagy, a párod és a gyermekeid is szentek.
" Pál említi a levelében, hogy ha Te szent vagy, a párod és a gyermekeid is szentek."
Szerintem ez nem törvényszerű. Csak azért kérdeztem, mert simán elképzelhető, hogy én más helyre kerülök majd, mint a szüleim.
Ez a túlvilág, ahol most vagy.
Fogunk velük találkozni, de sokkal tisztábbak leszünk.
Sokkal igazibb önmagunk, mivel.., az közelebb van a valósághoz, mint ez a lét, ahol az önvalód át van szűrve egy emberi agyon..., mivel.., ez a túlvilág.
A kérdésed első felére a Biblia válasza: igen. Fogunk találkozni elhunyt szeretteinkkel.
Erről ír a János 5: 28, 29- ben:
"Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik az emléksírokban vannak, hallani fogják az ő hangját, és kijönnek..."
Ezekből a szavakból is látszik, hogy Istennek megvan a szándéka, hogy újra életre keltse azokat akik meghaltak. Mivel mindenható, ezt meg tudja valósítani.
A Biblia a kérdésed másik felére is világos választ ad.
A Zsoltárok 115: 16- ban ezt írja:
"Az ég Jehováé, de a földet az embereknek adta."
Ezzel az ígérettel összhangban az emberek itt a földön fognak élni. Ezt támasztja alá az is ami az első emberpárral történt. Őket ide a földre alkotta Isten. A halál csak egy kilátásba helyezett büntetés volt. Ha mindig hűségesek maradtak volna, akkor a mai napig itt élnének a földön.
Mindebből látszik, hogy megalapozottan bízunk abban, hogy itt a földön találkozhatunk, és élvezhetjük egymás társaságát, elhunyt szeretteinkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!