Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűnös emberek vagyunk kivétel...

Bűnös emberek vagyunk kivétel nélkül? Csak is Jézus igazithat meg minket?

Figyelt kérdés
2022. febr. 16. 20:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Igazan szabad akaratot adott...de ha nagyon eltavolodsz fejedre uthet ?
2022. febr. 16. 20:59
 2/14 anonim ***** válasza:
70%
Én nem vagyok bűnös. Ha te igen, az a te hibád.
2022. febr. 16. 21:05
 3/14 anonim ***** válasza:
31%
Nem...
2022. febr. 16. 21:16
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

"Bűnös emberek vagyunk kivétel nélkül?"

A Krisztusban újjászületett ember már nem bűnös. A többiek igen

"Csak is Jézus igazithat meg minket?"

Igen

2022. febr. 17. 10:06
 5/14 KZitus ***** válasza:

Szia

Egyedül Krisztus született bűntelenül, mert ő nem földi apától született. Ádám a bűnbeesése után már nem tudott tökéletes embert nemzeni, és a tökéletlenség minden emberre átadódott. Azt írja erről a Biblia: " „e g y ember (Ádám) által jött be a világba a bűn, és a bűn által a halál, s így a halál minden emberre átterjedt, mivel mindnyájan vétkeztek . . . az egy ember vétsége folytán a halál királyként uralkodott . . . az egy ember engedetlensége által sokan bűnösökké lettek.” Róma 5:12, 17

"Csak is Jézus igazithat meg minket?" a Biblia azt írja - igen!

"Így hát, amint egyetlen bűn következményeként mindenfajta ember el lett ítélve, ugyanúgy egyetlen igazságos tett eredményeként mindenfajta embert igazságosnak nyilvánítanak az életre. Mert mint ahogy egy ember engedetlensége miatt sokan bűnösök lettek, ugyanúgy egy személy engedelmessége által sokan igazságossá fognak válni." Róma 12:18,19

2022. febr. 17. 14:12
 6/14 anonim ***** válasza:

Van egy apró probléma a kérdéseddel. Használsz benne egy olyan kifejezést, amit szerintem te sem értesz, hogy mit is jelent. Ez egyáltalán nem a te hibád, én is beleestem korábban ebbe. A sátán egyik módszere, hogy megváltoztatja, elferdíti bizonyos szavaknak, kifejezéseknek az értelmét. Aztán olvasol valamit a Bibliában, és totál máshogy érted, mit ahogyan kellene. Ez veszélyes dolog, főleg, hogy ha a megigazulás témájáról van szó. Ez egy olyan kérdés, amin az üdvösségünk múlik, tehát nem kicsi a tét.

Mutatnék egy nagyon fontos figyelmeztetést:

"Fiacskáim! senki el ne hitessen benneteket: aki az igazságot cselekszi, igaz az, amiként Ő is igaz. Aki a bűnt cselekszi az ördögből van; mert az ördög kezdettől fogva bűnben leledzik." 1 Ján 3:7-8

Ez számos hamis tanításról lerántja a leplet. Ezek a tanítások egytől-egyig Pál szavainak kifacsarásából és elferdítéséből fakadnak! Tudom, mert ebben nőttem fel, évekig hallgattam a "bűnösként is igazak, szentek és tiszták vagyunk Isten előtt" hamis evangéliumot. Jézus nem helyettünk élet szent életet.

Jézus mondott egy példázatot egy király menyegzőjéről, ahol a király meglátott egy embert, akin nem volt menyegzői ruha, és megkérdezte tőle, hogy

"Barátom, mi módon jöttél ide, holott nincsen menyegzői ruhád?" Máté 22:12

Ha érdekel, hogy mi a menyegzői ruha, a Jelenések 19:8-ban megtalálod.

Bűnös emberek vagyunk kivétel nélkül? Hát, ha igen, az elég nagy baj. Jézus ezt mondta (vallásos emberekkel beszélgetett!):

"Én elmegyek, és kerestek majd engem, és a ti bűneitekben fogtok meghalni: ahová én megyek, ti nem jöhettek oda." Ján 8:21

"Csakis Jézus igazíthat meg minket?"

Ezt olvastad már?

"És [Zakariás és Erzsébet] mind a ketten igazak valának az Isten előtt, kik az Úrnak minden parancsolataiban és rendeléseiben feddhetetlenül jártak." Luk 1:6

Jézus még meg sem született, és már tudták, hogy mit jelent a megigazulás. Szomorú, hogy mi meg itt vagyunk a kereszt után, és nem tudjuk...

"Fiacskáim! senki el ne hitessen benneteket: aki az igazságot cselekszi, igaz az, amiként Ő is igaz." 1 Ján 3:7

Shalom

2022. febr. 17. 21:06
 7/14 anonim ***** válasza:

"És [Zakariás és Erzsébet] mind a ketten igazak valának az Isten előtt, kik az Úrnak minden parancsolataiban és rendeléseiben feddhetetlenül jártak." Luk 1:6 ... Jézus még meg sem született, és már tudták, hogy mit jelent a megigazulás.

Tévesen értelmezed a Bibliát, ugyanis bár igazak voltak, de az nem bűntelenséget jelent, ugyanis a Mózes törvénye mindenkit átok alá helyezett, még Pál apostolt is, csak és kizárólag Jézus tudta betartani a törvényt és az átok alól kihozni az alatta lévőket. Ezért csak Jézus képes megigazítani!!!

Gal 3:10 Mert akik törvény cselekedeteiből vannak, átok alatt vannak; minthogy meg van írva: Átkozott minden, aki meg nem marad mindazokban, amik megírattak a törvény könyvében, hogy azokat cselekedje.

Gal 3:11 Hogy pedig a törvény által senki sem igazul meg Isten előtt, nyilvánvaló, mert az igaz ember hitből él.

Gal 3:12 A törvény pedig nincs hitből, hanem amely ember cselekeszi azokat, élni fog azok által.

Gal 3:13 Krisztus váltott meg minket a törvény átkától, átokká levén értünk; mert meg van írva: Átkozott minden, aki fán függ:

Gal 3:14 Hogy az Ábrahám áldása Krisztus Jézusban legyen a pogányokon, hogy a Lélek ígéretét elnyerjük hit által.

Róm 11:32 Mert az Isten mindeneket engedetlenség alá rekesztett, hogy mindeneken könyörüljön.

Gal 3:21 A törvény tehát az Isten ígéretei ellen van-e? Távol legyen! Mert ha olyan törvény adatott volna, amely képes megeleveníteni, valóban a törvényből volna az igazság.

Gal 3:22 De az Írás mindent bűn alá rekesztett, hogy az ígéret Jézus Krisztusban való hitből adassék a hívőknek.

Gal 3:23 Minekelőtte pedig eljött a hit, törvény alatt őriztettünk, egybezárva az eljövendő hit kinyilatkoztatásáig.

Gal 3:24 Ekként a törvény Krisztusra vezérlő mesterünkké lett, hogy hitből igazuljunk meg.

Gal 3:25 De minekutána eljött a hit, nem vagyunk többé a vezérlő mester alatt.

2022. febr. 18. 21:22
 8/14 anonim ***** válasza:

#7 Veszélyes játék Pál szavait kiforgatni és félremagyarázni (ld: 2 Pét 3:16), főleg ilyen kérdésben. Kicsit továbbolvasva, Pál leírta, hogy kik nincsenek a törvény alatt, és kikre nem vonatkozik a törvény.

"De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. AZ ILYENEK ELLEN nincs törvény." Gal 5:22-23

Még jó, hogy az ilyenek ellen nincs törvény. Kb. olyan, mintha azt mondanánk, hogy a törvénytisztelő, becsületes embereknek nem kell a BTK-tól tartania, mert nem érinti őket. De előtte mit írt Pál a test cselekedeteiről és a bűnökről?

"A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás. Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, visszavonások, pártütések, Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, amiképpen már ezelőtt is mondottam, hogy AKIK ILYENEKET CSELEKESZNEK, ISTEN ORSZÁGÁNAK ÖRÖKÖSEI NEM LESZNEK." Gal 5:19-21

Pál leírta a tövény célját és szerepét:

"Tudván azt, hogy a törvény nem az igazért van, hanem a törvénytaposókért és engedetlenekért, az istentelenekért és bűnösökért, a latrokért és fertelmesekért, az atya- és anyagyilkosokért, emberölőkért. Paráznákért, férfifertőztetőkért, emberrablókért, hazugokért, hamisan esküvőkért, és ami egyéb csak az egészséges tudománynyal ellenkezik" 1 Tim 1:9-10

Nem az igaz emberért van a törvény, mert az igaz embernek nincs szüksége megtérésre. A bűnös embernek viszont kell a törvény. A törvény mutat rá a bűnökre és a törvény vezeti el a bűnös embert Krisztushoz, hogy hitből megigazuljon, és utána ne maradjon meg a bűneiben.

A Biblia kivétel nélkül egymással szembeállítva beszél az igaz és bűnös emberről. Sehol nincs olyan, hogy igaz bűnös, és olyan sincs sehol, hogy szent bűnös. Tudom, hogy egyesek egyből a korinthusi gyülekezettel fognak példálózni, hogy Pál szenteknek nevezte őket, és mégis milyen bűnök voltak köztük. Csak egy bibi van ezzel, hogy a levele végén Pál azt írja nekik, hogy "közületek némelyek nem ismerik az Istent, megszégyenítésetekre mondom".

3 evangélium szerzője is leírta Jézusnak ezeket a szavait:

"Mert nem az igazakat hivogatni jöttem, hanem a bűnösöket a megtérésre." Máté 9:13, Márk 2:17, Luk 5:32

Érdemes az ilyenekre odafigyelni, amik többször is elhangoznak, mert fontos szavak. A bűnös ember szembe van állítva az igaz emberrel. Ez előbbinek szüksége van a megtérésre, az utóbbinak nem. Az egyik bűnös, a másik nem.

Jóbról ezt olvassuk:

"Vala Úz földén egy ember, akinek Jób vala a neve. Ez az ember feddhetetlen, igaz, istenfélő vala és bűn-gyűlölő." Jób 1:1

Noéról meg ezt:

"Noénak pedig ez a története: Noé igaz, tökéletes férfiú vala a vele egykorúak között. Istennel jár vala Noé." 1 Móz 6:9

Attól, hogy Jézus meghalt a kereszten, Isten nem változtatott ezeknek a szavaknak a jelentésén.

Isten nagyon világosan kimondta, hogy kit nevez Ő igaz embernek:

"És ha valaki igaz lesz, és törvény szerint igazságot cselekszik; Ha a hegyeken nem eszik, és szemeit föl nem emeli Izráel házának bálványaira, és felebarátja feleségét meg nem fertézteti, és asszonyhoz tisztátalanságában nem közeledik; És senkit nem nyomorgat, az adósnak a zálogot visszaadja, ragadományt nem ragadoz, az éhezőnek kenyerét adja és a mezítelent ruhával befödi; Uzsorára nem ád, kamatot nem vesz, megvonja kezét az álnokságtól, igaz ítéletet tesz a felek közt; Az én parancsolatimban jár és törvényeimet megőrzi, hogy igazságot cselekedjék; ez az igaz, ő élvén él, ezt mondja az Úr Isten." Ezék 18:5-9

Azt is elmondta, hogy hogyan lehet megigazulni:

"És ha a gonosztevő megtér az ő gonoszságától, melyet cselekedett, és törvény szerint és igazságot cselekszik: ez az ő lelkét megtartja életben. Mert belátta és megtért minden gonoszságától, melyeket cselekedett: élvén éljen, ne haljon meg." Ezék 18:27-28

Megváltoztatta ezt Isten ezt bármikor is? Én nem tudok róla. Tudom, hogy zavaró a "törvény" kifejezés, mintha az valami megvetendő dolog lenne az újszövetség idején. Pedig sokkal inkább újszövetségi fogalom, hiszen nem egy NAGY SEMMIT írt Isten a szívünkbe, hanem állítólag az Ő törvényét.

Pont ma olvastam ezt:

"Mert nincsen kenyér, víz sincsen, és e HITVÁNY ELEDELT útálja a mi lelkünk." 4 Móz 21:5

A mannáról mondta ezt Izrael népe, hogy hitvány eledel, és utálja a lelkük. Pedig ezt azért kapták, hogy Isten megkísértse őket, hogy akarnak-e az Ő törvénye szerint járni, vagy sem (2 Móz 16:4), illetve hogy megtanulják, hogy nem csak kenyérrel él az ember, hanem mindazzal, ami az Úrnak szájából származik (5 Móz 8:3).

A törvényben sok-sok jelképes dolog van. Fizikai dolgok, amik mögött szellemi üzenet van. De a fizikai, láthatónak az a célja, hogy a szellemit megértsük. Jézus példázatai is mind ilyenek. Vagy ott van, amit János írt, hogy ha nem tudjuk szeretni azt, akit látunk, hogyan tudjuk szeretni akkor azt, akit nem látunk? Vagy megígérek valakinek valamit, és nem teszem meg - hogyan tudok akkor hinni Isten ígéreteiben, hogy amit Ő ígért, azt megteszi? A hit és cselekedetek kérdése ugyanilyen. A hit egy láthatatlan dolog, de az, hogy az valódi-e, a cselekedeteink mutatják meg. Sokan vannak, akik "vallják, hogy Istent ismerik, de a cselekedeteikkel tagadják". Amit teszek, az fontosabb, mint amit mondok! A cselekedeteink mutatják meg, hogy ki is a mi atyánk. Az atyánk dolgait tesszük, amit tőle látunk. Végezetül, Jézus ezt mondta:

"Ismerem Őt, és az Ő beszédét megtartom." Ján 8:55

2022. febr. 19. 15:16
 9/14 anonim ***** válasza:
kik nincsenek a törvény alatt, és kikre nem vonatkozik a törvény. - Aki Krisztus törvénye alatt van, nincs a Mózes törvényének elítélése alatt, mert Krisztusban meghalt a törvénynek. Belefér egy mondatba a válasz.
2022. febr. 21. 18:55
 10/14 anonim ***** válasza:

#9 Igen, ezt Pál írta magáról, hogy meghalt a törvénynek, hogy Istennek éljen. De olvasd el azt is, hogy a gyakorlatban ez nála mit jelentett:

"Ti vagytok bizonyságok és az Isten, milyen szentül, igazán és feddhetetlenül éltünk előttetek, akik hisztek." 1 Thess 2:10

Ezt meg csak így ide teszem, ha akarod meghallod, ha nem nem:

"Boldogok, akik megtartják az ő parancsolatait, hogy joguk legyen az életnek fájához, és bemehessenek a kapukon a városba. De kinn maradnak az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind aki szereti és szólja a hazugságot." Jel 21:14-15

2022. febr. 21. 19:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!