Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A szex hogy lehetne spirituáli...

A szex hogy lehetne spirituális cselekedet?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=UsXpSwcB7-s

Manicheus vagyok alapvetően és tudom, hogy az ember fizikai teste a sötétségtől való, a lelke és a szelleme pedig a világosságtól. Ebből adódóan a testi, világi vágyak kiélése mindenképpen erkölcstelen és rossz. Ez a test, amiben vagyok, egy börtön. Mielőtt ebbe a testbe kerültem volna, egy sokkal magasztosabb, szentebb, Istentől való, szellemi lény voltam. Ez a test, bár a gonosztól való, akkor is arra kell törekednem, hogy a Fény Királyát szolgáljam vele. Vannak testi emberek, ők elkárhoznak, vannak lelki emberek, ők már valamennyire megközelítették a tudást, számukra szükséges a magváltás és vannak szellemi emberek, ők a beavatottak. Az ember amíg a kísértésben van és bűnöket követ, el elkárhozik, amíg pedig nem éri el a fényes és tiszta szellemet és lelket, addig folyamatosan újjászületik és folytatódik számára a szenvedés, létezés kereke.

2022. febr. 12. 15:09
1 2 3
 1/30 A kérdező kommentje:
A meditáció és az elmélkedő imádság célja, hogy elhagyjam a fizikai testem, nem pedig, hogy az érzékeim lefoglaljam.
2022. febr. 12. 15:15
 2/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a kérdés te mit használsz, hanem h miért nem adsz belőle?
2022. febr. 12. 15:15
 3/30 A kérdező kommentje:

#2.

Mire gondolsz?

2022. febr. 12. 15:46
 4/30 Laylah ***** válasza:
67%
"A szex hogy lehetne spirituális cselekedet?" Úgy, hogy elfelejted ezt a sok marhaságot, hogy a szex az mindenképpen bűn. Hogy lehet így élni, komolyan, levegőt hogy mer az ilyen venni, nem fél attól, hogy az is bűn?
2022. febr. 12. 16:31
 5/30 anonim ***** válasza:
80%
Amig ilyen hulyesegeket hiszel a vilagrol, addig sehogy. Te ugy hiszed a szexrol, hogy az valami mocskos dolog, es aztan hozzank jossz reklamalni, hogy ez igy nem jo neked? Hat higgyel mast, es szexelj spiritualisan, kit zavar? Teged? Akkor meg hidd amit hiszel, es ne szexelj. Az sem erdekel senkit se rajtad kivul.
2022. febr. 12. 17:11
 6/30 anonim ***** válasza:
67%
Spirituális, mint enni egy bigmac szendót.
2022. febr. 12. 17:43
 7/30 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
hogy felajanlod Istennek
2022. febr. 12. 18:15
 8/30 anonim ***** válasza:
Csak Jézusért csináld!
2022. febr. 12. 18:18
 9/30 A kérdező kommentje:

#4.

Őszentsége Mání példát mutatott az embereknek és a követőit egy általa megírt aszkézisre hívta. Ezen belül kizárólag a házasságon belüli, férfi és nő között történő, fogamzásgátlás nélküli szex számít elfogadhatónak (a papok, szerzetesek természetesen halálukig cölibátusban és nőtlenségben/férjtelenségben élnek), hatalmas szentségtörés a hús fogyasztása, illetve a böjtök meg nem tartása (sokat kell böjtölni) és még sorolhatnám. A szenvedésnek, létezésnek az oka a sóvár vágy. Addig, amíg a vágyait az ember nem oltja ki teljesen és meg nem szűnnek a világi vágyai. Mání írásaiban arról is olvashatunk, hogy a meditáció, lelkigyakorlat, böjt, ima stb. célja elsősorban az, hogy az anyagi testem elhagyjam és közel kerüljek ahhoz a szellemi lényhez, aki voltam anyagi testem felöltése előtt. Ez az anyag a sötétségtől való, erős belsőre van szükség, hogy a fény végül a sötétséget megtörje és mint a csibéről a tojás, a matériám rólam is lekopjon. Ha ezt a tudatállapotot nem érem el, akkor tulajdonképpen a karmámnak megfelelően a szenvedésben fogok továbbra is forogni, egészen addig, amíg nem kárhozom el vagy nem szerzem meg a tudást, amit a bölcs próféták már elhoztak nekünk.

2022. febr. 12. 22:16
 10/30 A kérdező kommentje:

#5.

Minden anyagi a Sötétségtől, az Ördögtől származik. Aki ezeknek él, lehet, hogy egy következő testében préta lesz, borzalmas karmája végett. A megvilágosodott, bölcs Buddha, hitünk egyik legnagyobb személye arra tanít, hogy a vágyainkat oltsuk ki és legyünk többek, mint puszta testi lények.

2022. febr. 12. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!