A szex hogy lehetne spirituális cselekedet?
https://www.youtube.com/watch?v=UsXpSwcB7-s
Manicheus vagyok alapvetően és tudom, hogy az ember fizikai teste a sötétségtől való, a lelke és a szelleme pedig a világosságtól. Ebből adódóan a testi, világi vágyak kiélése mindenképpen erkölcstelen és rossz. Ez a test, amiben vagyok, egy börtön. Mielőtt ebbe a testbe kerültem volna, egy sokkal magasztosabb, szentebb, Istentől való, szellemi lény voltam. Ez a test, bár a gonosztól való, akkor is arra kell törekednem, hogy a Fény Királyát szolgáljam vele. Vannak testi emberek, ők elkárhoznak, vannak lelki emberek, ők már valamennyire megközelítették a tudást, számukra szükséges a magváltás és vannak szellemi emberek, ők a beavatottak. Az ember amíg a kísértésben van és bűnöket követ, el elkárhozik, amíg pedig nem éri el a fényes és tiszta szellemet és lelket, addig folyamatosan újjászületik és folytatódik számára a szenvedés, létezés kereke.
#2.
Mire gondolsz?
#4.
Őszentsége Mání példát mutatott az embereknek és a követőit egy általa megírt aszkézisre hívta. Ezen belül kizárólag a házasságon belüli, férfi és nő között történő, fogamzásgátlás nélküli szex számít elfogadhatónak (a papok, szerzetesek természetesen halálukig cölibátusban és nőtlenségben/férjtelenségben élnek), hatalmas szentségtörés a hús fogyasztása, illetve a böjtök meg nem tartása (sokat kell böjtölni) és még sorolhatnám. A szenvedésnek, létezésnek az oka a sóvár vágy. Addig, amíg a vágyait az ember nem oltja ki teljesen és meg nem szűnnek a világi vágyai. Mání írásaiban arról is olvashatunk, hogy a meditáció, lelkigyakorlat, böjt, ima stb. célja elsősorban az, hogy az anyagi testem elhagyjam és közel kerüljek ahhoz a szellemi lényhez, aki voltam anyagi testem felöltése előtt. Ez az anyag a sötétségtől való, erős belsőre van szükség, hogy a fény végül a sötétséget megtörje és mint a csibéről a tojás, a matériám rólam is lekopjon. Ha ezt a tudatállapotot nem érem el, akkor tulajdonképpen a karmámnak megfelelően a szenvedésben fogok továbbra is forogni, egészen addig, amíg nem kárhozom el vagy nem szerzem meg a tudást, amit a bölcs próféták már elhoztak nekünk.
#5.
Minden anyagi a Sötétségtől, az Ördögtől származik. Aki ezeknek él, lehet, hogy egy következő testében préta lesz, borzalmas karmája végett. A megvilágosodott, bölcs Buddha, hitünk egyik legnagyobb személye arra tanít, hogy a vágyainkat oltsuk ki és legyünk többek, mint puszta testi lények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!