Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy római katólikus iskolába...

Egy római katólikus iskolába jöttem továbbtanulni, és holnap kerül sor rá, hogy ministráljak.( református vagyok, fogalmam nincs róla, hogy mi az, mit kell csinálni).A többiek azt mondták, hogy semmi különös. Van valami tippetek, hogy ne szúrjam el?

Figyelt kérdés
Valamint, örülnék ha nagyjából körbeírnátok mit kell csinálni.

2022. febr. 1. 19:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
64%

Református lehet ministráns? Annál azért jobban fel kellene készíteni téged, hogy "semmi különös".

Egyébként nem tudok válaszolni a kérdésedre, én sem katolikus vagyok.

2022. febr. 1. 20:04
 12/25 anonim ***** válasza:
0%
Dehogy lehet. Rakenyszeritik a hulye katolikusok. Legalabb tanitananak neki katekizmust es lehetne gyono majs elsoaldozo szerencsetlen hogy ne kovessen el blaszfemiat mikor Jezus Krisztus testet magahoz veszi. De mit erdekli a katolikusokat, hadd krhozzon el ez az eretnek....
2022. febr. 1. 20:07
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

11+

De lehet, hogy még előtte elmondják holnap.

Mondd meg a papnak, hogy református vagy!

2022. febr. 1. 20:07
 14/25 anonim ***** válasza:
64%
12 Anjutca, hagyd már abba. Megmondja a papnak, és majd tisztázzák.
2022. febr. 1. 20:08
 15/25 anonim ***** válasza:
31%
Ezek a kommentek szépen bizonyították, hogy mekkora baromság a vallás.
2022. febr. 1. 20:10
 16/25 anonim ***** válasza:
12%

Elsoaldozas nelkul nem lehet ministrtalni. Ennyi. Ott ostyat kell enni, ami a katolikusoiknal z hogy Jezust veszed magadhoz. Beutom ide a katolikus katekizmiust mi az aldozas. Mocskos egy iskola, inkabb maeradj otthon vagy menj dolgopzni mint a karhozatba vigyenek. En kereszteny reformatus vagyok de jol ismerem a katolikus hitet, tudom hogy mi az a ministrans es aldozni kell es ahhoz hogy aldozz fel kell keszitsenek., Naluk az nem eves ivas mint a refiknel hanem Krisztust veszik magukhoz. ERlarulom a kenyer es a bor atalakul naluk. Ezt mindjart beutom linkbe, ott leirjak.

[link]

[link]

Ezeket olvassatok el. E a ministransos linket olvasom mertt kivanncsi vagyok en is mit kell csinaljon egy ministrinek.

2022. febr. 1. 20:12
 17/25 anonim ***** válasza:
14%

15

gyere, mondjad te is... (sóhajtás)

2022. febr. 1. 20:12
 18/25 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, ne foglalkozz Anjutcával, ő minden felekezetet szid, de nem sokáig lesznek itt úgysem a válaszai, mert a moderátorok leszedik.
2022. febr. 1. 20:17
 19/25 anonim válasza:
77%
Hogy ne lehetne ministrálni? :D Ti nagyon nem vagytok otthon ebben, ahogy látom... Én katolikus vagyok és katolikus iskolába is járok. Nálunk is kell ministrálni, és atesita/baptista/református tanulók is szoktak. Nálunk ha többen vannak, akkor 2 ember csinál mindent (nyilván olyanok, akiknek van fogalmuk róla, hogy mit kell csinálni) Ha egyedül vagy, akkor sincs gond. A pap szokott segíteni. Egyébként annyi, hogy amikor a pap felkel, akkor te is, ha leül, akkor leulsz. Könyörgés után elmentek az oltárhoz, ott a bort beleöntöd (vagy a pap elkéri, és ő) a kehelybe, aztán a vízből is egy keveset. Utána a kezeire is leöntöd vízzel. A szent vagy szent vagy végén letérdelsz, és amikor az ostyát felemeli, és már nem beszél, akkor csengetsz 2x. Aztán beszél egy kicsit, felemeli a kelyhet, akkor is csengetsz 3x. Aztán az Isten báránya végén ugyanez. Utána kimegy áldoztatni, te viszed a tálcát, amit az áldozó álla alá tartasz, hogy ha esetleg leesne az ostya, akkor ne a földre essen. Utána még esetleg lepakolod, amiket az oltárra vittél, és ennyi... Nyugi, nálunk sem tudta fele osztály, hogy mit kell csinálni, voltak vicces pillanatok. :D
2022. febr. 1. 20:34
 20/25 A kérdező kommentje:
Mi 6-an fogunk, és van kettő, aki vágja mit kell csinálni. Akkor ez azt jelenti, hogy csak felállok, amikor a többiek, es leülök? :D
2022. febr. 1. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!