Vallásosak! Akkor biztosan a Mennybe/nirvánába kerülök, ha nem öltem embert és nem loptam?
#2.
Ezen az oldalon mindenki önjelölt vallástudós is már...
A buddhizmus tanítása szerint, a folyamatos szenvedésben (jó vagy rossz karmával való) újraszületésben való körforgásból úgy lehet kiszakadni, ha eléred a megvilágosodás, vagyis a buddhaságot. Ezután kiszakadsz a reinkarnáció kerekéből és bekerülsz a nirvánába, ami egy nagyon pozitív "hely". Megszűnik az ember énje, boldogságot, harmóniát érez. Hasonló, mint az ábrahámi vallásokban és a zoroasztrianizmusban a Menny, viszont ez egy keleti vallás, ebből adódóan másabb a felépítése ilyen téren is.
Ja, hogy te ilyen kis pofátlan vagy, aki leugat másokat. Értem. Akkor mondom a tutit, mert látom a témához hülye vagy, beszólni viszont tudsz:
Igen, lehet még ebben az életben.
Más a hindu és más a buddhista elképzelés.
A buddhistánál kettő van.
Van még kérdés, vagy inkább kussolsz és elfogadod, hogy felesleges szóltál le mást, mert ő normális volt, és te vagy a tudatlan.
A nirvana tényleg máshogy mukodik! Lehet utána nézni te hulye vagy inkabb meg hallgatni ha már te kérdeztel -.-“
Mindaddig amíg van mit meg tanulnod legyen az jó vagy rossz addig újjá fogsz születni!
Ezzel szemben a menny teljesen máshogy mukodik!!!
Itt csak egy esélyed van nem pedig végtelen
Megint csak 2 parancsolat a 10-ből illetve ott van még a 7 főbűn is! Illetve Jézus tanításai
De még az is be tesz hogy nagyon sok metafora van de a 10 parancsolat az 10 parancsolat és a krisztusi szentség az krisztusi szentség!
De itt van bűnbocsánat is! (Hu milyen jó ez a keresztény vallás! Mert elég kevés vallásban van bűnbocsánat! De ezt nem a pap adja hanem majd isten dönti el!)
Csak azért mert nem öltél és loptál attól még
Hazudhatsz
Csalhatsz
Bánthatsz mást fizikailag szellemileg
Más dolgába kárt tehetsz
Házasságtörést csinálhatsz
Lehetsz irigy
Falánk
Lusta
Buja
Gőgös
Haragos/agresszív
És kapzsi is!
Lehetsz elutasító és unempatikus
Tíz parancsolatot maradéktalanul betartottad? Mindig mindenkit szerettél?
Én sem. Senki sem. Kereszténység szerint ezért kell Jézus, aki elszenvedte a büntetésedet a kereszten, ezért kell bűnbocsánat, mert magad erejéből nem vagy tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!