Isten létezik számunkra?
Tudom, hülyének fogtok beállítani, de az elmult 2-3 évben olyan rossz dolgok történtek velem vagy akár velünk, az emberiséggel, hogy ezt muszáj megkérdeznem. El kezdtem gondolkodni sok mindenen. Ha van Isten, miért nem tünteti el egy ragyogó napsütötte napon ezt a vírust. A szeretteinket miért nem tudtam megmenteni? és még sorolhatnám. Elkezdtem hinni jobban Jézusban.
De... a gondolatomba szörnyü dolog támadt, már ha Isten elment tölünk, mert jelenleg is világokat alkot. és lehet ez az isten, nem is ami istenünk. hanem a nagy valóság, a mindenség ura.
Mi van, ha Jézus egy idegen életforma volt, és azok küldték ide, akiket minket megkreáltak, tehát egy másik idegenfaj. És annak az idegen fajnak van, és létezik az Isten. micsak tesztalanyok vagyunk a lombiküvegcsében. És valamiért figyelnek minket folyamatosan...
Kérlek, ne támadjatok be istenkáromlásért meg hülyének se nevezzetek = de ha igen, legyen hát, feldolgozom), és csak megosztottam belsö gondolataimat veletek.
Isten legtöbbször nem avatkozik be a világ fizikai történéseibe. Ő a lelkek (más szóval az emberek szellemének) Atyja. Jézus mondott is egy példabeszédet az idegen országba elutazott gazdáról, Istenre célozva (Mt 21:33-44): "Volt egy gazda: szőlőt ültetett, kerítést készített köréje, prést ásott benne és tornyot épített. Aztán kiadta azt bérlőknek, és idegen földre utazott..." A példabeszéd folytatásából megértjük, hogy a "bérlők" a zsidók, és Isten átadta a saját képviseletét eleinte a prófétáknak majd Jézusnak. De sem a próféták, sem Jézus nem kellett a zsidó népnek, megölték őket.
Manapság Isten szintén elutazott egy "távoli országba". Most a keresztények képviselik Istent, legalábbis a nem képmutató keresztények. De most sem kell az üzenet az embereknek, és ahogy tudják, akadályozzák az igazság érvényesülését és terjedését. Természetesen ma Magyarországon nem ölik meg a keresztényeket, de vannak más módjai az ellenállásnak. Szóval ahogyan Isten visszajött egy napon, és elpusztította a jeruzsálami zsidókat i.sz. 70-ben mind egy szálig a jövendő római császár, Titusz blokádja által előidézett éhínség és dögvész által, ez Jézus második eljövetelének előképe is. Jézus vissza fog jönni, ezúttal nem kisbabaként, hanem tűz lángjában, és akik nem hittek azoknak, akik őt képviselték, azokat a tűz el fogja pusztítani.
Azon kívül mint írtam, véleményem szerint Isten nem avatkozik bele a fizikai világ történéseibe. Nem mondom, hogy sosem avatkozik bele, de ha tesz ilyet, az a nagyon kivételes eset lehet. Ilyen kivételes eset, ha Isten valakinek meg akar kegyelmezni, és más mód nincs rá, mint a beavatkozás a dolgok rendes menetébe. A Covid járvány nem olyan, amibe Istennek be kellene avatkoznia. Akár van Covid járvány, akár nincs, a megtérést ez nem akadályozza.
üdv Stefán
És a nagy semmit ki hozta létre, már amibe megjelent, mert egy nagy Bummal jött elö az isten, nem? tehát már volt elötte tér, de lehet idö még nem. Megjelenésével alakulhatott ki teljesen a tér és idö. Mert a teret amit vélhetöleg ö alkotott meg, csak utána érkezett meg.
Vagy a nagy semmi megjelent csak ugy, és ez isten. De mi okozhatta hogy megjelenjen. Meg ebbe a nagy ürességben is megjelent. Elötte ki hozta létre ezt a nagy ürességet. Amit ma már Univerzumnak nevezünk, több milliárd csillaggal.
Részvétem családtagok, barátok, ismerősök haláláért. Ilyenkor teljesen normális az, amit érzel, ettől Isten nem fog megbántódni.
Valamikor jobban elgondolkodtam azon, hogy miért is jó Istennek ez a járvány, és az emberiségnek is miért jobb:
* Az emberek visszavonultak, ami jót tett a természetnek.
* Az emberek rájöhettek a közösséghez tartozás és a testi kontaktus értékére.
* Erősödhetett a digitalizáció. Van, hogy ahelyett, hogy elutaznának egy konferenciára, a konferenciát a virtuális térben tartják meg.
* Az emberek rájöhettek, hogy milyen fontos az egészségük és az egészségügy.
* Meggyengülhet a liberalizmus. Ez jó Istennek, mivel a liberalizmus a kereszténység ellensége.
Kitartást, állítólag ez az omikron hiába gyorsabb, de gyengébb betegséget okoz. A világ egy olyan mutációra vár, ami enyhe betegséget okoz oltatlanoknál is, így nem lesznek vele tele a kórházak. Ha pedig ez nagyon gyors, akkor védőoltásként fog hatni.
A kérdés az, hogy Istennel, a kreátorral, kapcsolatot tudunk e létesíteni ebben az életben, lehetséges e ez? Jézus azt tanította, igen. Isten személyes Isten, gondviselő.
Olvasd el először a Prédikátor könyvét, ott nem jelenik meg Isten ezen oldala, pusztán leírja a világ szomorú folyását. Utána kontrasztként olvasd el a Zsoltárok könyvét, amiből kiderül az Ő gondviselő tulajdonsága.
A kereszténység épp arról szól, hogy Isten személyes, egy Személy és kapcsolatod lehet vele. Csak nyitott szemmel kell járnod.
Mindig úgy képzeltem hogy egy ~lőlény (Isten) szetvezet~ben élünk, egy neutron a a Föld nevű bolygón. (atomisztikus filozófia) tehát a világegyetem maga Isten teste. Az ember elkezdte pusztítani a bolygót és mint egy vírus, át akar terjedni egy másik bolygóra. Az ilyen kártékony vírust (az emberiséget) kollektív írással kell megfékezni. A szuper intelligens Isten mindent tud, mint egy orvos, kezeli sebeit. Az emberiség nevű vírus pedig naivan kérdezi miért írt ki minket Isten? Mert kártékony az ember a természetre a Földre magára.
Amúgy Krisztus azt mondta: "Én az atyában vagyok, az Atya meg bennem".
Utolsó, ez nem a Mátrix, Smith ügynökös sztori?
Pont ezt mondta: "Az ember a bolygó rákfenéje."
A lényegen az nem változtat, hogy Jézust földönkívüliek küldték vagy Isten. Amiket Jézus mondott, az a lényeg. Egy az Isten mindenképp. Ha úgy vesszük Isten egy földönkívüli létforma, mondhatjuk úgy is. Figyel minket, az okát nem tudjuk, de az biztos hogy szeret minket Jézus szerint. Félelmetes az igazsága, de a szeretete és kegyelme annál is nagyobb.
Az embernek a tetteiért felelősséget kell éreznie. Bármilyen elmélet ami oda torkollik, hogy nem vagyunk felelősek a tetteinkért, ellentmond a Bibliának és Jézus tanításainak. A bűntudat elhárítása nem biblikus, a kegyelemre nem számíthat aki ezt teszi. Tehát eleve ellentétben áll a kereszténységgel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!