Csak gyónó papnál bocsájsa mg Isten a bűneinket? Itthon nem lehet imádkozással? És ha itthon is lehet, akkor miért járnak a gyónó papnál?
Figyelt kérdés
2022. jan. 9. 20:10
11/13 anonim válasza:
Keresztény kálvinista nem gyónik egy papnak. Elszégyelnem magam ha Gyóni kéne. Nem mondom hogy gondolatban nem játszom el veje hogy egy Váradi katolikus papnak gyónok és elképzelem meg hallom a hangját ahogy feloldoz. Amikor munkába jártam egy katolikus templom mellett mentem el és többször élethűen elképzeltem hogy bemegyek gyonni és lejátszottam az egészet a fejemben. Mostanában az ortodox papnak való gyónást szoktam lejatszogatni a fejemben ha úgy jön. Tegnap például élethűen elképzeltem hogy kimegyek az ostyáért és éreztem ahogy roppant a számban az ostya és felhúzom a maszkot meg keresztet vetek. De soha nem lennék katolikus és mennék gyonni csak elképzelem.
12/13 anonim válasza:
Az ilyen típusú bűnt úgy szoktuk meggyónni, hogy szemérmetlen témájú filmeket néztem és vétkeztem a 6. parancs ellen.
Nem kell részletezni, senkit nem érdekel, nem ez a gyónás lényege.
Nagyon gyakori bűn ez egyébként, ezzel nem felmenteni akarlak, de hidd el, a gyóntató sokszor hallja ezt.
13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket
2022. jan. 10. 09:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!