Mi a véleményetek Krisna és Krisztus párhuzamról?

"Krisnát sokan valóban létező személynek tartják, aki i. e. 3200–3100 között élt. Születésnapját a hindu hagyományok szerint a sravan hónapban (a Gergely-naptár szerint augusztusban vagy szeptemberben) ünneplik."
Szemernyivel sincs se több se kevesebb bizonyíték arra, hogy Jézus létezőbb lett volna, mint Krisna.

Jézusról nem léteznek kortárs források, a linkedben lévők is minimum évtizedekkel a halála után keletkeztek.

Nem mondtam, hogy nem létezett, csak azt, hogy nincs róla kortárs forrás. Az pedig már rég megdőlt elmélet, hogy az evangéliumokat a tanítványai írták volna. Teológusokon kívül ezt már senki sem vallja.

Nem azt mondtam, hogy a tanítványai írták, hanem hogy a tanítványok mint szemtanúk, SZEMTANÚ források alapján készültek. Ezt írja Lukács:
1,1 Mivelhogy sokan kezdették rendszerint megírni azoknak a dolgoknak az elbeszélését, a melyek minálunk beteljesedtek,
1,2 A mint nékünk előnkbe adták, a kik kezdettől fogva SZEMTANÚI és szolgái voltak az ígének:
1,3 Tetszék énnékem is, ki eleitől fogva mindeneknek szorgalmasan végére jártam, hogy azokról rendszerint írjak néked, jó Theofilus,
1,4 Hogy megtudhasd azoknak a dolgoknak bizonyosságát, a melyekre taníttatál.
A Peter Williams könyv arról szól, milyen (történelemtudományos szempontú) érvek vannak arra, hogy szemtanú források alapján jegyezték le az evangéliumokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!