Mi Isten valódi neve ?
Jahve vagy Jehova nem tudom vagy Vagyok aki Vagyok?
Akkor most melyik az igazi?
#10: Ezek a Kegyes Koránban vannak, amit maga a Kegyelmes Allah nyilatkozatatott ki az embereknek !
Szóval nem, nem az emberek nevezték el így Urunkat.
Saját magát nevezi Kegyelmesnek,Magasztosnak,Hatalmasnak,Könyörületesnek,Irgalmasnak?
Akkor vannak bajai....
#12: Kegyelmes Allah megtanította nekünk, hogyan szólítják Őt az angyalok, és a nevei a tulajdonságaira is utalnak.
Máskülönben honnnan tudnánk hogyan szólítsuk Őt ?
Egyébként számítottam ilyen megnyílvánulásra részetekről. Helyzet az, hogy csodálatos érzés dicsőíteni Istent, szóval ez nem teher az ember számára, éppen ellenkezőleg felszabadító érzéssel tölt el.
Hát akkor hajrá.
Dicsőitsd.
BUÉK mindenkinek!!!
8 ez sajnos nem tekinthető teológiailag helyesnek!
mármint hogy magasztos vagy hatalmas stb mivel ezek nem nevek hanem jelzők! és ezeket halandók is viselhetik de egy halandó sem viselheti az isten jelzőt nevet!
irgalmas meg kegyelmes meg megint csak lehet bárki szóval ez full hülyeség!
allah csak az arab nyelveken az isten ahogy az angolban a god
Abdullah csak szólok a keresztény a zsidó és az iszlám isten ugyan az...!
nem véletlenül hívják ezeket ábrahámi vallásoknak mivel ez kb olyan mint az ortodox református stb...
és ha már korán akkor az a keresztények és zsidók szent könyvén alapul
ez az egész hibás teológiai felfogás hogy istennek nevei vannak mert csak az ember akarja elnevezni azt amit nem tud megnevezni ergo ezt az ember adta!
valamint ha istennek olyan nagy kinyilatkoztatásai lettek volna akkor a sok iszlám betartaná hogy ne ölj embert! ennek ellenére a gyilkosságok a legnagyobb számban történnek ezekben az országokban mert egymást is irtják!
19-es.
János 14:28.
"28 Hallottátok, hogy ezt mondtam nektek: »Elmegyek, és visszajövök hozzátok.« Ha igazán szerettek engem, örültök, hogy elmegyek az Atyához, mert az Atya nagyobb nálam."
Olvasd el ezt:
Példabeszédek 8:22-30.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!