Cselekedetekből nem tudsz meg igazulni csak hit által ez így van jól nem?
A Biblia alapján mind a kettő kell hozzá.
"Nem jut be mindenki a mennyek országába, aki mondja nekem: - Uram, Uram! Csak az, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát."
"Azok az anyám és a testvéreim, akik hallgatják és tetté is váltják az Isten szavát."
"Aki ismeri és teljesíti parancsaimat, az szeret engem. Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. Én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki."
"Láthatod, hogy hite működött tetteiben és tettei tették teljessé a hitét. Így teljesült az Írás szava: "Ábrahám hitt az Istennek, ez megigazulására vált" és: "Az Isten barátjának" nevezték. Látjátok tehát, hogy az embert a tettek teszik igazzá, nem a hit egymagában."
A Bibliaban az is benne van, hogy csak hit altal, meg az is, hogy a cselekedetek nelkul nem eleg a hit.
Ugyhogy ket lehetoseged van: 1. eldontod magadban, ahogy erzed.
2. az utan mesz, amelyik felekezethez tartozol. A reformatusok / evangelikusok azt mondjak, hogy eleg csak a hit. A katolikusok azt, hogy jocselekedet is kell. A katolikusok aztan azt is megmondjak, mik legyenek azok a jocselekedetek.
"Cselekedetekből nem tudsz meg igazulni csak hit által ez így van jól nem?"
Így van. De a helyes hit pedig cselekedetekből áll. Úgy pontos, hogy a törvény cselekedetéből nem tudsz megigazulni, csak hit által. A hit pedig szeretet cselekedetekkel jár. De ezt Pál és Jakab egész pontosan leírja a Bibliában. Miért nem olvasod?
"#1 ok akkor mit kell cselekedni? tórát? mert azt mondjátok valamit cselekedni kell de azt sose irjátok le hogy mit, logikai bukfenc"
Leírtam: szeretet cselekedet: adni a rászorultaknak. Nem elméleti, hanem gyakorlati szeretet. Amúgy, ha valamit nem részleteznek, az nem logikai bukfenc kategória, hanem szimpla hiányosság.
"sEGITENI AZ EMBEREKEN MEG SZERETNI ŐKET. De azt nem tudom hogyan lehet.,"
Mivel sátánista vagy, ezt nem csodálom. Talán kérdezz meg egy 4 éves gyereket, az is tudja.
"Ugyhogy ket lehetoseged van: 1. eldontod magadban, ahogy erzed.
2. az utan mesz, amelyik felekezethez tartozol. A reformatusok / evangelikusok azt mondjak, hogy eleg csak a hit. A katolikusok azt, hogy jocselekedet is kell. A katolikusok aztan azt is megmondjak, mik legyenek azok a jocselekedetek"
Szerintem üres okoskodás helyett olvassátok el az apostoloktól, hogy mit jelent a cselekedet alapú hit.
Komolyan nem tudjátok, hogy miért jár cselekedetekkel, ha hisztek? Jézus is mondta, hogy miért nevezik őt Úrnak, ha nem csinálják azt, amit mond!
Példa: azt mondom neked, hogy holnap délben összedől a házad. Ha hiszel nekem, akkor holnap 12 előtt kimész a házadból. Lám, cselekedet követi a hitet.
Jézus elmondta, hogy ő az Isten és elmondta, hogy legyünk szelídek, adjunk a rászorulóknak és kövessük a szeretetet minden irányban. Pál és a többi apostol levelei pedig ezeket részletezik, de ti itt okoskodtok, ahelyett, hogy a Bibliát olvasnátok. Ha hiszünk, akkor ezeket cselekedjük. Tényleg olyan nehéz ezt felfogni?
És erre a sok holdkóros meg visszahozza a Mózesi törvényeket hogy azokat kell cselekedni. Brávó!
Önmagában csupán a hit által kegyelemből van üdvösség. Tehát ezt nem lehet tettekkel kiérdemelni. A cselekedeteknek pedig a hitből, a jó szívből kell származniuk, tehát ezt jelenti a hit + cselekedetek általi üdvösség.
Tehát például a katolikusoknál kellenek bizonyos pluszok, amiket az egyház ír jóvá. Egyes karizmatikusoknál kell a nyelveken szólás és a karizmák gyakorlása. Na ezek például pluszok mind.
Viszont a reformátusoknál, evangélikusoknál, és más protestánsoknál elég csak a hit. És a hitből fakadóan jönnek a jó tettek. Maga Luther Márton is hasonlóan vélekedett.
Persze, hogy jól van így, hisz Isten így akarta.
Enélkül a lator sem mehetett volna a mennybe, se a gyerekek, se a nyomorékok vagy a súlyos értelmi fogyatékosok.
Az ember nagyon szeret hozzátenni az üdvösséghez dolgokat, mert így magát nagyobbnak látja, hogy bezzeg ő mennyi mindent tett már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!