Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A megkeresztelés után bekerülö...

A megkeresztelés után bekerülök valamilyen nyílvántartásba?

Figyelt kérdés

Reformátusként meg vagyok keresztelve, de 14 éves koromban már nem konfirmáltam. Semmilyen módon nem is szeretnék az egyház része lenni.

Mert van egy ilyen igazolványféleségem róla, de azon kívül ez máshol nyílván van tartva?

2021. dec. 30. 13:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A helyi gyülekezet Kereszteltek anyakönyvében.
2021. dec. 30. 13:41
 2/3 Metionin ***** válasza:
66%
Igen, bevezetik egy adatbázisba. Keresztelési anyakönyvnek hívták nálunk de nem tudom, hogy az a hivatalos neve-e, vagy 10 éve már számítógépben vezették csak. Megteheted azt is, hogy úgymond "kiiratkozol" a nyilvántartásból, akkor ebbe a táblázatba beírják, nem zaklatnak többet az egyházadóval, de nem leszel jogosult az egyházi szolgáltatásokra sem. Hasonló okokból kiiratkoztam már sok éve, akkor így történt.
2021. dec. 30. 17:35
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Anyakönyvben szerepelsz, de az a keresztelés tényét rögzíti.
2021. dec. 31. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!