Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták , kik egykor kereszté...

Ateisták , kik egykor keresztény hivők voltatok mi az oka hogy ateisták lettetek? Miért hagytad el a keresztény hitet vagy a felekezeted?

Figyelt kérdés
2021. dec. 20. 09:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
7# ezt ugye te se gondolod komolyan? 500 évesen egy ember teste már olyannira életképtelen lenne hogy max gondolkodni tudna az illető már egy 90 éves is alig bír járni
2021. dec. 22. 14:00
 12/15 anonim ***** válasza:
Katolikus családba születtem, viszont Én voltam a második, aki diplomát szerzett a családban, tehát nem állt meg ott a világ, hogy Isten teremtett mindent és jól van az úgy, hanem konkrétan nekem tanulnom kellett. Amint egyre több dolgot megismertem a világról, egyre inkább tele lettem kételyekkel a vallásom iránt. Túlzottan sok volt az ellentmondás. A mai körülmények között már úgy vélem, hogy nem fenntartható ez az egész. Más lett a világ, az embereknek van idejük tanulni, régen a mezőgazdasági munka minden idejüket lekötötte, iskolába nem jártak, nem is járatták őket a szülők, aztán bőven elég volt az, amit a pap mondott a templomban a világról. Nem is volt az átlagembernek nagyobb igénye, hiszen az alapvető szükségleteit így is ki tudta elégíteni. Tehát részemről ez a kis buborékba szorított világ, amit a "szent" könyvek kínálnak, nem jön be. Lekorlátozzák a személyiséget, mindenre megadják a fals válaszokat, életre, halálra, a világ keletkezésére, stb. És ezt az összes vallás (az a kb. 6000, meg amikről már nem tudunk, mert kihaltak) mind a saját szája íze szerint mondja el, tehát egy nagy katyvasz az egész, max. közös vonások minden bizonnyal vannak köztük.
2021. dec. 31. 20:44
 13/15 anonim ***** válasza:
17%

12-es.

Beszélgethetünk arról, hogy miért nincs evolúció?

Gondolom abban hiszel. 😊

2022. jan. 1. 14:37
 14/15 anonim ***** válasza:
81%

Egy természeti folyamat nem hit kérdése, de felőlem próbáld ki. Fogj egy tárgyat, majd erősen higgy abban, hogy ha elengeded, akkor nem a Föld középpontja felé fog zuhanni, hanem ki a világűrbe.

Jó szórakozást.

2022. jan. 1. 15:05
 15/15 anonim ***** válasza:
14# erre van egy jó story van egy csaj aki laposföld hívő és a gravitációba se hisz egyszer mondja hogy "szerintem a gravitáció hülyeség" aztán leejtek neki egy kövét ami ott volt mellettem és mondom "akkor ez mi a f@sz?" és mit mond "ahh kő és?" na ez a vallás is
2022. jan. 1. 15:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!