Ateisták , kik egykor keresztény hivők voltatok mi az oka hogy ateisták lettetek? Miért hagytad el a keresztény hitet vagy a felekezeted?
Figyelt kérdés
2021. dec. 20. 09:03
11/15 anonim válasza:
7# ezt ugye te se gondolod komolyan? 500 évesen egy ember teste már olyannira életképtelen lenne hogy max gondolkodni tudna az illető már egy 90 éves is alig bír járni
12/15 anonim válasza:
Katolikus családba születtem, viszont Én voltam a második, aki diplomát szerzett a családban, tehát nem állt meg ott a világ, hogy Isten teremtett mindent és jól van az úgy, hanem konkrétan nekem tanulnom kellett. Amint egyre több dolgot megismertem a világról, egyre inkább tele lettem kételyekkel a vallásom iránt. Túlzottan sok volt az ellentmondás. A mai körülmények között már úgy vélem, hogy nem fenntartható ez az egész. Más lett a világ, az embereknek van idejük tanulni, régen a mezőgazdasági munka minden idejüket lekötötte, iskolába nem jártak, nem is járatták őket a szülők, aztán bőven elég volt az, amit a pap mondott a templomban a világról. Nem is volt az átlagembernek nagyobb igénye, hiszen az alapvető szükségleteit így is ki tudta elégíteni. Tehát részemről ez a kis buborékba szorított világ, amit a "szent" könyvek kínálnak, nem jön be. Lekorlátozzák a személyiséget, mindenre megadják a fals válaszokat, életre, halálra, a világ keletkezésére, stb. És ezt az összes vallás (az a kb. 6000, meg amikről már nem tudunk, mert kihaltak) mind a saját szája íze szerint mondja el, tehát egy nagy katyvasz az egész, max. közös vonások minden bizonnyal vannak köztük.
13/15 anonim válasza:
12-es.
Beszélgethetünk arról, hogy miért nincs evolúció?
Gondolom abban hiszel. 😊
14/15 anonim válasza:
Egy természeti folyamat nem hit kérdése, de felőlem próbáld ki. Fogj egy tárgyat, majd erősen higgy abban, hogy ha elengeded, akkor nem a Föld középpontja felé fog zuhanni, hanem ki a világűrbe.
Jó szórakozást.
15/15 anonim válasza:
14# erre van egy jó story van egy csaj aki laposföld hívő és a gravitációba se hisz egyszer mondja hogy "szerintem a gravitáció hülyeség" aztán leejtek neki egy kövét ami ott volt mellettem és mondom "akkor ez mi a f@sz?" és mit mond "ahh kő és?" na ez a vallás is
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!