Honnan tudhatom meg melyik keresztény egyház,felekezet nézetei,hitelvei állnak hozzám a legközelebb? Van erre valamilyen kitöltendő teszt?
Nem tudom melyik áll hozzám a legközelebb. Szeretném kideríteni.
Létezik ehhez valamilyen teszt,útmutató,kérdőív?
Az most nem működik,hogy elolvasom a Bibliát így kérem ezt a választ mellőzni.
8.
Akkor mondd meg, hogy melyik az.
11.
A 8. vagyok:
Nagyon gyülekezet és vezető függő, de hitvallásokat tekintve a református/kálvini/evangelikál irányzat a helyes és Biblikus.
"de hitvallásokat tekintve a református/kálvini/evangelikál irányzat a helyes és Biblikus"
Most melyik? Mert a két irányzat között nagyon jelentős eltérések vannak, hogy lehet egyszerre helyes mind a kettő?
12-nek
8 vagyok
a 13 nem en vagyok
ha esetleg nem vilagos :-)
akarom mondani, kedves 12-es:
11 vagyok! :-D
a 13 nem en vagyok
a 15-t hagyd figyelmen kivul...
Nincs időm elolvasni a Bibliát. Annyira nagyon nem hajt a vallásos hevület.
Nem az a kérdés,hogy melyik a helyes,mert úgysem tudják eldönteni az emberek.
Egyszerűen csak kíváncsi vagyok,hogy az a kevés tudásom,a nézeteim melyikhez állnak a legközelebb. Nem jelenti azt,hogy csatlakozni is akarok.
Szerintem pl értelmetlen a pokol,nem kell a karácsonyt ünnepelni hiszen Jézus nem kérte. Úgy gondolom nem kell hozzátenni a Bibliához.
Kerdezo
a 3-as vagyok.
En teljesen ertem, mit kerdezel es miert.
Nem is ertem, masoknak mit nem lehet ezen erteni.
Engem is ateistanak neveltek, es mikor hinni kezdtem, olyan felekezetet kerestem, ami a legkozelebb allt hozzam es a megerzeseimhez. Nem ahhoz csatlakoztam, akinek a tagja eloszor szolitott meg az utcan.
18-as Minek alapitson szektat? mikor pont az erdekli, halvanyan, hogy a meglevok kozul melyik allna hozza kozelebb, ha csatlakozni akarna. De nem akar.
Ti mind bementetek hittanra 8 evesen es mindent elhisztek azota? Az sem baj, csak kerdezem. Nem voltam abban a helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!