Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek hogyan telik egy...

Szerintetek hogyan telik egy nap a Pokolban?

Figyelt kérdés
Mi történik pontosan ott, vannak órák, napszakok?

2021. nov. 18. 19:38
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
78%
A pokol sokkal inkább állapot, ahol nincs idő, tehát egy nap se tud telni.
2021. nov. 18. 20:43
 12/27 anonim válasza:
56%
Mint keresztény római katolikus azt állítom amit az idős nagy anyáim mondtak: "fiam, élő ember se pap, se lelkipásztor, se tudós, senki de senki nemtudja konkrétan mivan a halál után. De valami van"! A Poklot az egyház túl dumálta ezzel lehet riogatni, manipulálni az embereket. Hinni kell, jóemberként élni. Nemtudjuk majd kiderül
2021. nov. 18. 22:14
 13/27 anonim ***** válasza:
83%
A sok mazochista egyfolytában élvezkedik gyönyörben tobzódva...
2021. nov. 18. 22:37
 14/27 anonim ***** válasza:
A második körben nem lehet rossz, hiszen ott van a világ összes szép férfija és nője, biztos jól ellennék. Mármint ott van Trisztán és Párisz, mi több kellene? :D
2021. nov. 18. 23:30
 15/27 anonim ***** válasza:
16%

A keresztény propaganda igyekszik úgy beállítani a pokolt, hogy az a gyötrelmek helye, félelmet ültetve ezzel el az emberekben, hogy betérjenek a kereszténységbe. Van egy haver, aki foglalkozott eleget a sátánizmussal, ő azt mondta, hogy a pokolba valóban van egy kínzókamra, de az a keresztényeknek van fenntartva. Ami érthető is, hiszen akik Sátán ellen hadakoztak, de nem kerülnek a mennybe, azok járhatnak úgy. Mást viszont nincs okuk kínozni.

Mi tudja, lehet a pokol jó hely. Meleg van, lehet venni egy jó fürdőt a gyehennába. Nem tudom, hány művész jutott oda, aki nem került be a mennybe. Azokkal is biztos jókat lehet beszélgetni.

Inkább a pokolba kerülnék halálom után, mert nem hódolnék be JHVH-nak.

A végére néhány mondás:

Inkább uralkodom a pokolban, mint szolgáljak a mennyben.

Jó hely a menny, de a pokolban több az ismerős. :D

2021. nov. 19. 17:58
 16/27 anonim ***** válasza:
10%
#15 a menny meg a pokol màr itt van a földön valakinek mennyei az élete valakinek meg pokoli szenvedés. Igazabol nem pokol van hanem tűznek tava az lesz a gyötrelem helye felszáll kinlodasod füstje orokkon orokkê, nem egy jo hely nem erdemes oda kerülni
2021. nov. 19. 18:03
 17/27 anonim ***** válasza:
60%

Az első mondatoddal egyetértek, a menny és pokol itt van a Földön.

Hogy ezen kívül milyen formában létezik a pokol (ha van egyáltalán, mert lehet nincs) azt nem tudom. Amit én írtam, csak egy elképzelés. A kereszténység szerint van olyan pokol, ahol örökké szenved az ember, de pl. az adventisták tagadják az örökkévaló szenvedést. Szerintük a bűnösök megsemmisülnek. De valami olyasmit is írt nekem egy pap, hogy a pokol isten nélküli állapot (bár lehet nem jól emlékszem, régen volt már, amikor ezt írta egy közösségi oldalon).

A pokolról nem tudom, hányféle elképzelés van még.

2021. nov. 19. 18:12
 18/27 anonim ***** válasza:
24%
#17 tök mindegy ki mit tagad az a lenyeg amit a Biblia ír es az a tűznek taváról ír nem a pokolrol
2021. nov. 19. 18:15
 19/27 anonim ***** válasza:

A tűz tavát is lehet többféleképpen értelmezni. Gondolom, aki hisz a lélek halhatatlanságában az azt gondolja, hogy örökre szenvednek ott. De egy adventista szerint az a megsemmisülés.

2021. nov. 19. 18:23
 20/27 anonim ***** válasza:
Elve megnyuznak es utanna karora huznak.
2021. nov. 19. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!