Fiatalok (15-29 évesek)! Milyen vallást követitek és miben hisztek? Vallásosak, hívők vagytok?
Többször is hallani, főleg egyébként idősebb emberektől, hogy manapság a fiatalok többsége nem követ semmilyen vallást vagy egyszerűen nem érdekli őket a vallás és teljesen kizárják az életükből, a szélsőségesebb véleményekről nem is beszélve. Írtam már ki kérdést más témákban, amik nagyjából hasonlóan társadalommal kapcsolatosak, csak más témakörökben. Szeretném egy kicsit megvizsgálni, hogy az ezt a kérdést olvasó fiatalok hogy vélekednek ezen témakörben saját magukról.
Vallásos vagy? Melyik vallást követed?
Sajnos kevés lehetőséget lehet megadni a szavazásnál, ezért, ha valamilyen más hitrendszert gyakorolsz, akkor válaszban írd meg, hogy mit! Ha másként, egyénileg vélekedsz a témában, azt is írd le hozzászólásban! A 8. lehetőségnél megadtam például a spiritualitásra nyitottságot is, ami manapság divatos lett, nem kifejezetten vallásosak között is. Ők is jelezhetik megjegyzésben, hogy csak az utóbbit követik. Fontos, hogy vannak tévhitek a témában, amiket főleg a nem hozzáértők terjesztenek, ezért írtam is röviden a lehetőségekről. Fontos, hogy vallás és hit alatt, nem a kultúrvallásosságot értem, vagyis amikor valaki csak mondja, hogy hisz, mert kulturálisan valamennyire egyes vallási jellemzők "rátapadtak", hanem a valódi hitet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!