Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mormon vallás miről szól?

A mormon vallás miről szól?

Figyelt kérdés
2021. okt. 23. 21:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

6-os vagyok. Amúgy röviden, hogy miről szól a mormon vallás:

Volt egy Joseph Smith nevű ember, akinek megjelent Jézus és az Atya, majd közölték neki, hogy egyik vallás sem az igazi kereszténység. Később megjelent neki egy Moróni nevű halott próféta, akiből angyal lett és megmutatta neki, hol vannak Amerika titkos történelmét leíró elrejtett aranytáblák, meg a látókövek, amikkel megtudja érteni az írást. Ő ezt lefordítja és ebből lesz a Mormonok könyve, ami sok mindenben hasonlít a Bibliához, de azért el is tér tőle. Kiderül, hogy Jézus járt Amerikában, elveszett 10 zsidó törzs Amerikába érkezett még Jézus előtt, volt egy szupercivilizációjuk és az amerikai őslakosok (az indiánok) az zsidók leszármazottai, meg ilyenek... Ezeket a táblákat páran látták, de végül Moróni angyal visszavette, szóval nincs kiállítva sehova, ahol meglehetne nézni vagy vizsgálni.

A mormonok úgy vélik, ők a helyreállított keresztény vallás. Szerintük lényegében majd kétezer évig nem volt igazi kereszténység, amíg nem jött Smith próféta, aki helyreállította. Joseph Smith bigámista volt. A vallás lényege meg, hogy ha elég jól élsz, akkor végén istenné válasz és kapsz egy saját bolygót, amin uralkodhatsz meg ilyenek. Van a mennyei Atya, meg a mennyei Anya, akinek a az emberek, angyalok, démonok, a gyerekei és az a feladatt, hogy tovább fejlődj és végül ugyan olyan istenné válj, mint a mennyei Atya és Anya. A hitük alapján Isten, igazából egy halandó volt, aki annyira magas fokra jutott, hogy istenné vált és elkezdett teremteni. Nekünk is ez a cél.

Szóval a mormon vallás lényegében egy kereszténységre épülő, de igazából nem keresztény vallás, tekintve, hogy nem is monoteista, az istenképe, a megváltás képe és még egy csomó minden különbözik. A Bibliát névlegesen elfogadják, de igazából saját értelmezésben és a Mormon könyve számukra ugyanolyan értékű, mint a Biblia. Ők két szentkönyvet használnak párhuzamosan, a Bibliát és a Mormon könyvét, ami szerintük kiegészíti, alátámasztja a Bibliát. És ezeken kívül, még egyéb írásokat is. Szóval első ránézésre kereszténynek tűnő, de tulajdonképpen a kereszténységtől teljesen különálló vallás, mint ahogy pl. a buddhizmus nem hinduizmus, vagy a bahai nem iszlám.

2021. okt. 24. 12:50
 12/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem tudom végig nézted-e a videót, amit linkeltem. (6. válasz.)

Ha végig nézed, abból teljesen egyértelmű lesz, hogy mi a helyzet. (Ha nem akarod két órában nézni, gyorsítsd egy kicsit a sebességet, 1.5x gyorsításban is teljesen jól hallgatható.

Egy időben én is érdeklődtem a mormon vallás iránt, a végső következtetésem az lett, hogy 100%, hogy Joseph Smith egy csaló volt, aki kitalálta az egészet. Ez számomra nem is kétséges. Ez nem a mormonok hibája, nyilván van köztük egy csomó rendes ember, én is találkoztam párral, nagyon kedvesek, aranyosak voltak. De ettől, még a vallásuk egy kitaláció, félrevezetés. Joseph Smith egy csaló volt, ebben biztos vagyok. Jelöltetni akarta magát elnöknek, volt 20+ felesége és elég a halálára gondolni. A börtönből menekülés közben, fegyverrel a kezében lelőtték.

2021. okt. 24. 13:00
 13/15 A kérdező kommentje:
Azért pár jó gondolata volt, de az egyiptomi fordításokkal nagyon félrement meg az ilyenekkel, szerintem.
2021. okt. 24. 13:09
 14/15 anonim ***** válasza:

Jó, persze. Tisztán hülyeséget csak nem taníthatott. Tiszta mérget nehéz az emberekkel itatni, mert az feltűnik. Sokkal könnyebben megisszák, ha vízzel keverjük.

Az egyiptomi fordításokkal nem csupán félrement, hanem konkrétan lebukott. Ez egyértelműen bizonyítja, hogy lehetetlen, hogy próféta volt. 100% hogy csaló volt, aki kitalálta az egészet.

2021. okt. 24. 13:19
 15/15 anonim ***** válasza:
Továbbá, melyik az a jó gondolata, amit más nem fogalmazott már meg előtte? Egyáltalán azok a jó gondolatok, tényleg az ő gondolatai voltak vagy egyszerűen csak felhasználta őket?
2021. okt. 24. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!