Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van a Bibliában az a rész,...

Van a Bibliában az a rész, hogy meg kell gyűlölni az anyánkat, apánkat (ha jól emlékszem). Mire vonatkozik ez, mit jelent? Magyarázd el, légy szíves!

Figyelt kérdés

Az igehelyet is légy szíves megadni, mert nem tudom pontosan, hogy hogyan szól, amire utaltam.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2021. okt. 15. 17:27
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
69%

melyik bibliád van?

ki fordította vagy valami nincs róla, hogy milyen verzió?

2021. okt. 15. 18:21
 12/45 anonim ***** válasza:
44%
#9-nek: anya vagyok. Sosem vártam el, hogy a gyerekem szeressen. Nem ő kérte az életét, nem dönthetem el helyette, hogy szeressen e vagy nem!
2021. okt. 15. 18:21
 13/45 anonim ***** válasza:
79%

mellesleg vannak borzasztó szülők, amelyek nem érdemelnek szeretetet a gyereküktől

isten hány embert ölt meg csak a bibliában?

2021. okt. 15. 18:23
 14/45 anonim ***** válasza:
56%

8-nak:

Isten nem teremt "selejtes" embereket. Isten tökéleteset teremt.

Az, hogy az emberek nem tökéletesek, az annak a következménye, hogy a Világ, amelyben élnek, a Sátán uralma alá került és az emberek a bűn rabszolgái lettek.

A betegségeket sem Isten "adja" hanem a beteg világ teszi beteggé az embereket.

Gondolom, ez lett volna a következő kérdés :)

2021. okt. 15. 18:24
 15/45 anonim ***** válasza:
szóval sátán erősebb istennél?
2021. okt. 15. 18:26
 16/45 A kérdező kommentje:

#11. Károli.

Megkerestem az interneten is. Így van:

26Ha valaki én hozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom. (Mát 10,37.38)

2021. okt. 15. 18:27
 17/45 anonim ***** válasza:

12-nek:

Írod: "Sosem vártam el, hogy a gyerekem szeressen."

Nem elvárás ez, hanem remény. Az ember remélni szokta, hogy ha szeret valakit, akkor az is viszontszereti őt.

A szülő is ezt reméli a gyermekére vonatkozva.

A Teremtő is ezt reméli a teremtményeire vonatkozva.

2021. okt. 15. 18:31
 18/45 anonim ***** válasza:
4%
Hát nagyon beteg a biblia de egy normális ember ezt tudja már. Szerintem pszichopata írta.
2021. okt. 15. 18:35
 19/45 anonim ***** válasza:
5%
Nem. A te teremtőd elvárja. Gusztustalan az egész. De mint írtam, ha nektek ez kell, egyétek. Elég szubmisszív hajlamú gyáva ember, akinek erre a pszichopata szövegre van szüksége...
2021. okt. 15. 18:37
 20/45 anonim ***** válasza:
57%

16-nak: Lukács evangéliumában fordul elő a "nem gyűlöli" fordulat.

De ha megfigyeled, pont abban az idézetben, amit te írtál, az is benne van, hogy "sőt még a maga lelkét is".

Jézus máshol azt tanítja, hogy NEM az aggályosságig istenfélő, szabálykövető hívőkhöz jött, hanem azokhoz, akik mindenféle bűnökre hajlanak.

Azt is tanítja, hogy NEM az egészségeseknek van szükségük az orvosra, hanem a betegeknek.

Ebben az összefüggésben a "saját magát gyűlölni" azt jelenti, hogy felismerni a saját bűneit, és kigyógyulni AKARNI belőle. (És gyógyuljon ki az apa, az anya, a testvér is - mindenki, akinek arra van szüksége, hogy Jézus meggyógyítsa.)

Aki nem AKARJA elhagyni a bűneit, annak semmi szüksége Jézusra.

2021. okt. 15. 18:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!