Akik itt dobálóznak azzal hogy a másik sátánista azoktól kérdezem hogy ők bűntelenek hogy ilyen jelzőkkel illetnek másokat?
Kérdező amire te folyamatosan hivatkozol:
17Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat. 18Mert bizony mondom nektek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg az egész be nem teljesedik.
Míg be nem teljesedik.
Mikor, és hol teljesedett be?
A kereszten. Jól mondod, Jézus azért jött hogy be teljesítse. Mi volt a kereszten az utolsó szava? "Beteljesedett".
"Ez az igevers arra sarkall hogy be kell tartani. Vajon az adventisták miért tartsák a szombatot? Mert ők is tudják hogy nem szűnt meg"
Ilyen szintű érvelést én is tudok hozni: A reformátusok nem tartják a szombatot, mert tudják, hogy nem kell
"reformátusok a széles uton járnak ami pusztulásba vezet"
Haldd hát a hasonló szintű érvelést: te jársz rossz úton, ami a pusztuláshoz vezet
"Szombat nem szünt meg"
Valóban nem, minden héten van szombat, de a szombat, ahogy a Biblia írja szövetségi jegy Izrael és Isten közt, ránk nem vonatkozik.
Istenért lehet nyugalomnapot tartani, de sem a reformátusok, sem a katolikusok nem gondolják, hogy a nyugalom nap tartása üdvözít.
"ebből egyértelmüen eldönthető ki az aki rossz uton jár"
Igen, könnyedén belátható, hogy te jársz rossz úton
"Valóban nem, minden héten van szombat, de a szombat, ahogy a Biblia írja szövetségi jegy Izrael és Isten közt, ránk nem vonatkozik."
Ez egy végtelenül ostoba dolog, akkor miért tartsák a pünkösdisták és az adventisták is?
Ez egy szerződés és a feltétele hogy megtartod a Szombatot ha nem akkor nem mondhatod el magadról hogy Jézust követed.
"Igen, könnyedén belátható, hogy te jársz rossz úton"
Ez a te kényszerképzeted ennek ellenére a Biblia tökéletesen ellentmond neked mivel még Jézus is betartotta a Szombatot nem csak a tízparancsolatban van benne. Van Shabbat és nem szünt meg akár tetszik akár nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!