Ezek szerint mégis van eleve elrendelés?
Figyelt kérdés
Én napról napra úgy érzem hogy van. Nem tudok a helyzetemen változtatni erzem hogy karhozatra lettem teremtve.
De akkor ha már eldőlt hogy ki üdvözul meg ki aki elkarhozik minek faradozni?? Ugyis Elohim nem fog valtoztatbi dontesein ha fejre allunk se
2021. okt. 5. 10:38
11/24 Mansour válasza:
Én nem hiszek a predestinációban, de akik igen, azzal szokták védeni, hogy nem tudhatod, hogy kiválasztott vagy-e vagy sem. Senki sem tudhatja. Az, hogy mit érzel, semmit nem jelent ebből a szempontból. Olvastam erről egy olyan hasonlatot, hogy belépsz egy kapun, amire az van írva, hogy mindenkit várok, és ha már beléptél és visszanézel, ott már az van írva, hogy csak téged vártalak.
12/24 anonim válasza:
A szokásos "sérült" trollkérdés
13/24 A kérdező kommentje:
#12 nem
2021. okt. 5. 13:14
14/24 anonim válasza:
"#12 nem"
Itt az ideje utánanézned a trollkodás fogalmának. HA nem trollkodás, akkor miért kérdezed meg ugyanezt minden nap? Eleve elrendelés, majd jönnek a sérültek
15/24 A kérdező kommentje:
Hol kerdeztem mindennap az elrendelesrol?
2021. okt. 5. 14:24
16/24 anonim válasza:
"Hol kerdeztem mindennap az elrendelesrol?"
Engedjük el. Holnap úgyis megkérdezed megint
17/24 anonim válasza:
Keresztény Református vagyok és nincs predeszt. Csak Kálvin állítja. Aki terjeszti és elhiszi az jusson a pokolba. Se a katolikusok, ortodoxok nem hiszik se a Szentek. A régi keresztény Szentatyáink mint Nagy Szent Bazil, Gergely, Aranyszáju Szent János, Polikárp stb nem tanították. Mindig a régi Szenthagyomanybol kell kiindulni. Ha ők a mi Egyházatyáink nem tanították a kettős predesztinaciót semmilyen formában akkor ez egy eretnek és hamis tan. Inkább megtagadnám a református vallasomat és lennék pogány minthogy elfogadjam.
18/24 ...Laci válasza:
Isten elrendeli az akaratának teljesülését, ami abszolút. De a módját és idejét nagyban befolyásolja az emberek hozzáállása Isten akaratához.
Isten nem akar és nem is fog keresztülgázolni az ember szabad akaratán, amit Ő maga adott neki.
19/24 A kérdező kommentje:
#18 de ha egy sérült ember nem tud meleltte dönteni akkor a sérült elkárhozik aki beszélni se tud??:
2021. okt. 6. 06:02
20/24 anonim válasza:
Isten igazságos és a sérültről nem várja el.azt amit egy normálistól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!