Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istent és Krisztust vagy a...

Istent és Krisztust vagy a családodat szereted jobban?

Figyelt kérdés
2021. szept. 30. 14:46
1 2
 1/12 anonim válasza:
56%

Családomat.

Nem tudok megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy isten azért adott nekem nehéz életet, mert szeret. Ha valakit szeretek, nem csinálok ilyet.

2021. szept. 30. 14:51
 2/12 anonim ***** válasza:
80%
Ha a Máté 10.37-re gondolsz, akkor az még mindig azt jelenti, hogy ha a család ellentéteset vár el tőled, mint Jézus, akkor Jézusra hallgass, az ő szavát cselekedd
2021. szept. 30. 14:52
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen arra az igére gondolok
2021. szept. 30. 14:54
 4/12 anonim ***** válasza:
75%

"Igen arra az igére gondolok"

Sejtettem:) Elfelejtettem válaszolni: mindenképpen Isten szavát helyezem előrébb, mint a családét, ha ellenmondás van a kettő között

2021. szept. 30. 14:58
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Mi teszel majd, ha felnövő gyereked terrorista lesz vagy csak szimpla gyilkos? Akkor is jobban szereted, mint Istent?
2021. szept. 30. 15:07
 6/12 anonim ***** válasza:
78%

A Mt 10,37 inkább azt jelenti, hogy a szeretetnek is van egy rangsora. Istent mint a Mindenhatót imádjuk, az embertársunkat szeretjük, mint önmagunkat. Itt nem a jehovás magatartásra kéne gondolni, hogyha nem tartozik az ő szektájukba a családtag, akkor meg lehet vele szakítani minden kapcsolatot, nem erről beszél Krisztus sem, hanem hogy ne a családtagok legyenek Isten helyén, ne kezeljük őket istenekként.

Természetesen Istent másképp szeretem, mint a családtagomat, mert a családtag nem a Teremtőm és nem a Megváltóm. Ha a gyerek/házastárs/más családtag az imádás tárgya lesz, akkor az mondható bálványimádásnak is. (Sajnos ennek megvannak a jelei korunk társadalmában is)

2021. szept. 30. 15:10
 7/12 A kérdező kommentje:
6# igazad van! 100% áldjon meg az Úr ezért az írásodért valóban a Szentlélek vezet téged!
2021. szept. 30. 15:37
 8/12 anonim válasza:
35%

Családomat!

Ha Isten szeretne, akkor nem adott volna nekem ennyire nehéz életet! Ha Isten valóban szeretne és velem lenne, akkor nem vette volna el tőlem a kislányomat!

2021. szept. 30. 16:10
 9/12 anonim ***** válasza:
19%
Szeretet rangsor..remélem amikor az Úr beszél hozzàd azt suttogja vegyél egy Beretàt.
2021. szept. 30. 16:40
 10/12 anonim ***** válasza:
Családomat. Bocsássa meg az Isten
2021. szept. 30. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!