Isten miért teremtett álmokat?
Az agy a test egyik bámulatba ejtően összetett része, a maga milliárdnyi alkotóelemével, amelyek jeleket hoznak létre: nagyjából száztól kezdve két- vagy háromszázig terjedő jelet másodpercenként. Egy emberi agynak több alkotórésze van, mint ahány ember él a földön. Amikor alszunk, az agy akkor sem tétlen. Az alvási periódusok alatt feldolgozza a sok információt, szelektál.Bizonyos, az agytörzsben lévő idegsejteket, amelyek a figyelemmel és az emlékezéssel vannak kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy ezek nyugalomban vannak a REM típusú alvás folyamán. Az agyban lévő idegsejtek viszont általában folyamatos sejtközi összeköttetésben vannak egymással.
Álmodni muszáj az agy egészsége és egyensúlyának fenntartása miatt, így alkotta meg Isten.
Viszont az álomnak ennél nagyobb jelentőséget nem tudlajdoníthatunk.
Bár Isten felhasznált álmokat a múltban, hogy prófétai eseményeket tárjon fel, és utasításokat adjon, míg írott Szavának az elkészítése folyamatban volt, ma viszont nincs szükség arra, hogy így tegyen. Ez az írott Szó tartalmazza az összes, Istentől jövő útmutatást, amelyre az emberiségnek szüksége van
Nem tudom,hogy tévedtél,vagy csak tévesen fogalmaztál.
Isten nem teremtett álmokat,csak olyan lényeket,akik álmodni tudnak.
(Az álom,a jobb agyfélteke tevékenysége eredménye. Rendszerint,a bal agyfélteke megoldhatatlannak látszó problémáit dolgozza fel,kihelyezve azt egy külső szimbólikus filmbe,melyet az álmodó kockázat nélkül variálhat,szemlélhet kívülről.
Hülye álmai,csak hülye embereknek vannak,de az értelmes álmokat csak azok értik,akik ismerik a kulturális tudattalan szimbólumait,mint pl.tiszta víz-élet,zavaros víz-gonosz emberek,...vihar-emberi indulatok,...különböző állatok-különböző ösztönök,hatalmak,stb. A szimbólumok jelentése egyénenként kissé eltérhet.)
Az 5.Hsz. kiegészítése:
Temérdek esetben,valamilyen dolgot nem voltam képes megoldani,hiába törtem a fejem,azonban reggel,az ébredésemkor a fejemhez kaptam,mert bevillant a megoldás. Az álomban megoldotta a jobb agyfelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!