Buddhizmus miben különbözik a Bibliai dolgoktól?
Figyelt kérdés
2021. szept. 20. 08:19
1/19 anonim válasza:
Mindkettő vallás/filozófia, életszemlélet, és mindkettő a jóra próbál nevelni a maga módján. Ezen kivül kábé minden másban különböznek.
2/19 anonim válasza:
Már a kérdést sem értem.. mi az hogy a "bibliai dolgoktól"??
3/19 anonim válasza:
#2, ezen én is gondolkodtam, mit is szeretett volna érteni alatta a kérdező, de aztán a kérdés egyszerűségéből kiindulva a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb értelmezést választottam, miszerint bibliai dolgok alatt a keresztény vallásra gondolhat. (#1 voltam)
4/19 A kérdező kommentje:
#3 izraelitakra gondolok akik mai napig betartsàk mozes eloirasait es Jezus rendeleseit is (heber ferfiak)
2021. szept. 20. 10:28
5/19 anonim válasza:
Ők a zsidók, és nincs sok közvetlen közük a Bibliához. A Biblia a keresztények szet könyve, a zsidók szent könyve a Tóra.
Tehát akkor az a kérdésed, hogy miben különbözik a buddhizmus a zsidó vallástól? Az #1 válaszom ez esetben is fenntartom.
6/19 anonim válasza:
Mindenben. Az pogányság, mármint a buddhizmus. Kerülni kell őket.
7/19 anonim válasza:
Két külön dolog, mint az alma és a körte. Buddhizmusban nincs egy konkrét Teremtő, de vannak szellemi lények. Buddhizmusban nincs halál után üdvösség és kárhozat, hanem újjászületés van azoknak, akik nem jutottak el életükben a Nirvanába. Stb. A hasonlóságok listája rövidebb lenne, mint a különbségeké!
8/19 A kérdező kommentje:
#5 nem a zsidokrol beszelek hanem izraelitakrol hatalmas kulonbseg
2021. szept. 20. 10:43
9/19 A kérdező kommentje:
#5 Izraelitak azok akik a szuk osvenyen jarnak betartsak szombatot, korulmetelest, yomkippurt, sàtrak unnepét , Jezus parancsolatait aki nem eltorolni jott a torvenyt hanem neheziteni rajta stb
2021. szept. 20. 10:47
10/19 anonim válasza:
" Izraelitak azok akik a szuk osvenyen jarnak betartsak szombatot, korulmetelest, yomkippurt, sàtrak unnepét ,"
Tehát a fundamentalista zsidók.
"Jezus parancsolatait aki nem eltorolni jott a torvenyt hanem neheziteni rajta stb"
Itt egy kis zavart érzek az erőben: A zsidók eleve nem ismerik el Jézust mint megváltót, a fundamentalista zsidók meg még annyira sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!