A biblia mely mely kötetei miről szólnak?
Figyelt kérdés
Isten ments hogy én vallási kényszerből kezdjek el bibliát olvasni. Pusztán információ szerzés miatt vagyok kíváncsi, fantasy könyv írás céljából. Előre is köszönöm a válaszokat!2021. szept. 19. 09:18
1/5 anonim válasza:
Pontosan mire gondolsz?
Az elején van 2 teremtéstörténet (Igen, kettő. Ha fantasyt írsz, ne ez legyen a példa...) majd jönnek a történetek kb kronológiai sorrendben. Általánosságban véve van egy ember, (aki valamilyen kapcsolatban van Istennel) akinek az életét (vagy fontosabb életeseményeit) követjük nyomon. Ez az ember meg sokszor visszatérő szereplő (pl az Újszövetségben Jézus)
2/5 anonim válasza:
Ó és újszövetségi részekből áll. Ha fantasy történetet akarsz olvasni, akkor a biblia termemtéstörénetre, azon belül is Kráken könyvére koncentrálnék.
3/5 anonim válasza:
Van 72 könyve a Bibliának, ha érdekel, olvasd el, vagy olvass utána, szerintem senki se fogja neked az összeset összefoglalni.
5/5 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Ezen a linken a Biblia könyveinek rövid áttekintését nézheted meg, mindegyiket egy-egy rövid, néhány perces videóban. Megtudhatod, hogy ki, mikor, és milyen körülmények között írta az adott könyvet, és az miről szól.
A Mózes 1. könyvének bemutatásával kezdi az alábbi link, majd onnan tudsz tovább lépni a többire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!