Hogy lehetne megoldani angolul a katolikus jegyeloktatást?
Lehetőleg Budapesten, vagy a környékén szeretnék összeházasodni a párommal.
Az a bűnünk, hogy angolul szeretnénk, mivel párom nem beszél még magyarul, csak most költöztünk haza.
Most összeszámoltam, körülbelül már 15 pap utasított el minket, mert hogy "angolul Ő sajnos nem, de hát jegyeloktatás nélkül ez nem megy"... Kiábrándító.
Van valami ötletetek?
Előre is köszönöm!
(a Bazilikát és a Mátyás templomot kaptuk tippként több helyen, de azt nem szeretnénk, számunkra az túl felvágós lenne)
tolmacs kellene, te vagy egy harmadik szemely, hogy ne kelljen a papnak angolul beszelnie
az eskuvon is problema lesz ez, nem?
katolikus legyen?
mert van angol nyelvu anglikan kozosseg Budapesten, azt hiszem,egy evangelikus templomban tartjak az istentiszteleteket
hova valósi a párod?
muszáj, hogy Magyarországon legyen az (egyházi) esküvő?
Köszönöm a válaszokat!
A Ferenciek teri Plébániát megkeresem, köszönöm az ötletet.
Sajnos több Atyáknak nem igazán tetszett a gondolat, hogy én tolmácsolnék valamiért, igaz, tényleg nem kérdeztem meg mindenkitől.
Igen, Római Katolikus vagyok.
Prom távol-keleti, ezért oda most egy darabig nem tudunk visszamenni. A polgári szertartáson szerencsére nem probléma, ott csak 1 tolmács kell, aki nem közeli hozzátartozó.
A Ferenciek tere mellett én még a Belvárosi Főplébániát javaslom, ott rendszeresen van angol nyelvű mise.
Illetve még a Jézus Szíve templomot a VIII. kerületben. Itt jezsuiták vannak, sokkal tudom, hogy huzamosabb ideig élt külföldön pl. Kanadában.
8)
Nagyon köszönöm a válaszod!
A Jezsuitáknál próbálkoztunk, sajnos már nincsen angol nyelvű mise náluk, és a Belvárosi Főplébániánál sem tudom mi lesz a helyzet, mivel Benjamin atya, aki az angol nyelvű miséket tartja/tartotta, most ősszel hazaköltözik Nigériába, ezért nem tudott már minket elvállalni sajnos, pedig nagyon szimpatikus volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!