Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A magyarországi buddhizmus az...

A magyarországi buddhizmus az pogányság?

Figyelt kérdés

A buddhizmus az a bálványimádó ateista vallás. A történelem mutatja azt, hogy a bálványimádó nemzetek kihullottak az életből. A buddhizmus betört Magyarországra.

Magyarországnak döntenie kell. Egészséges keresztény jövő vagy halál.

2021. szept. 15. 20:55
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy valakit a zsidók és/vagy keresztények hitetlennek tartanak, attól még lehet hite, legfeljebb eltér a zsidó/keresztény hittől. Attól, hogy valakit a zsidók/keresztények egy része pogánynak tart, még nem lesz pogány.
2021. szept. 17. 13:37
 22/29 anonim ***** válasza:

Hogyne lenne, a pogány szó egy kifejezés azokra, akik nem keresztények vagy zsidók, hanem más vallásúak, illetve nincsenek megkeresztelve. A pogány szó a latin paganusból származik, ami eredetileg vidékit jelentett. Ugyanis a városokkal ellentétben a pogányság inkább vidéken maradt fenn még egy ideig.

2021. szept. 17. 15:30
 23/29 anonim ***** válasza:
35%

A buddhizmus vagy pogányság, vagy nem. Attól, hogy itt néhány válaszoló annak tartja, még nem lesz az. DE, vagy pogányság mindenhol, vagy Magyarországon sem.

Nem vagyok járatos a buddhizmusban, nem tudom mekkorák a különböző országok közötti különbségek, de nem hinném, hogy a magyarországi irányzatot külön kellene minősíteni.

#22 X nem attól lesz pogány, hogy Y annak tarja. Én sem vagyok zseni attól, hogy mások annak tartanak (egyébként nem).

2021. szept. 17. 16:01
 24/29 anonim ***** válasza:

"DE, vagy pogányság mindenhol, vagy Magyarországon sem."

Természetesen mindenhol pogányság.

"#22 X nem attól lesz pogány, hogy Y annak tarja. Én sem vagyok zseni attól, hogy mások annak tartanak (egyébként nem)."

Nézd, van egy jó, jelen esetben a pogány(ság), ennek van egy definíciója, egy jelentése. Ez alapján a pogány vallás. Ennyire egyszerű.

2021. szept. 17. 16:12
 25/29 A kérdező kommentje:

Szerintem sem kéne a pogány szó jelentését átírni. Pogány az, aki nem keresztény vagy zsidó vallású. De nálunk, magyaroknál leginkább úgy kell érteni, hogy pogány az, aki a kereszténység előtti vallást ajnározza, valamint ahhoz hasonló hiedelmet követ. Ez a hiedelem lehet ma is élő hiedelem. Bálványimádás, sámánisztikus tanok követése, kuruzslás, varázslás, többistenhit, szellemek követése, illetve bármilyen nem keresztény és zsidó alapú vallás követése, de itt elsősorban gondolok a politeizmusra és a bálványimádásra. A bálványimádás egyébként erősen függ a politeizmustól. Tudott, hogy a régmúlt időkben akik bálványimádók voltak, azok több szobrocskát is imádtak. Tehenet, mindenféle állatot, stb. Kultúrtörténeti szempontból ezek a dolgok érdekesek lehetnek. Ezért vannak a múzeumok.

Engemet az zavar a legjobban, hogy ezek az új tanok, melyek csak nekünk újak, de eredeti hazájukban már rég nem, azok hosszútávon nem biztos, hogy jót tesznek az országnak. Társadalmi hatásuk azok eléggé kiszámíthatatlanok. Na meg látható, hogy az új bejövő vallás az nem hálás és kedves az őt befogadó keresztény országgal szemben. Tartok tőle, hogy lesznek konfliktusok.

2021. szept. 17. 22:52
 26/29 anonim ***** válasza:
A turul is pogany. Na most akkor ilyenkor nagy magyar vagy vagy nem? :D
2021. szept. 18. 01:26
 27/29 anonim ***** válasza:
48%

"A turul is pogany."

Ez kicsit értelmetlenre sikerült. Úgy gondolod, hogy egy madár pogány? Nem hiszem, hogy egy madár bármilyen vallást követne, se nem keresztény, se nem pogány.

Talán úgy lenne helyes, hogy a pogány magyar hiedelemvilágban volt szerepe a turulnak.

2021. szept. 18. 09:54
 28/29 anonim ***** válasza:
32%
Ha ezek a lehetőségek lehet a halál a jobb megoldás.
2021. szept. 18. 15:12
 29/29 anonim ***** válasza:
54%

már pár száz éve a pogányság ateizmust jelent

de lehet kell még 1000 év, hogy erre rájöjjenek a hívők :DDD

2021. okt. 5. 01:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!