Mit gondolsz erről az igéről?
Aldas bekesseg! Maga mit gondol errol az igerol? „„Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával, és így az embernek ellensége lesz a háza lesz az ellensége. Ha valaki jobban szereti nálam, apját, anyját, testvérét gyerekét nem méltó hozzám.
Máté evangéliuma10:34-35
Áldás, békesség!
Azt gondolom, hogy ebben az igében nem valódi kardról van szó, hanem a "Léleknek kardjáról, mely az Isten beszéde" (Ef. 6:17, Jel. 1:16, 2:12, 2:16 19:15, 19:21), "mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait." (Zsid. 4:12)
Üdv. Péter
A kard a beszéd amelyet szólott. Az igazságot mindíg is úldözték és fogják is és a beszéd amelyet Jézus szól, azok meghasonlást támásítanak az emberiség között.
A végét a tömeg félre érti. Aki Jézust követi, azaz ember Őt fogja szeretni a legjobban. Magyarul imádni fogja, Ő lesz az első mindenben és mindenkor.
Szia
Jézus nem csak tudta, de meg is tapasztalta azt, amit Máté leírt. Hiszen a saját családtagjai mondták róla:"Elment az esze!"
Jézus tudta, hogy a tanítása meg fogja osztani az embereket, és hogy a követőinek bátorságra lesz szükségük, mivel lehet, hogy ellenállásba fognak ütközni. Az ellenállás családtagoktól is jöhet, és ez megzavarhatja a békés kapcsolatokat. Jézus így fogalmazott: „Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békét hozzak a földre; nem békét hozni jöttem, hanem kardot. Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és apja között, a leány és anyja között, a fiatal feleség és anyósa között. Az embernek bizony a saját háznépéhez tartozók lesznek ellenségei” Máté 10:34–36.
Miért mondta Jézus, hogy „ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békét hozzak”? Szerette volna, hogy a hallgatói elgondolkodjanak, hogy milyen következményekkel járhat az, ha követik őt. Az üzenete megosztottságot idézhet elő. Persze nem az volt Jézus célja, hogy tönkretegye a családi kapcsolatokat, hanem hogy hirdesse Isten üzenetét az igazságról a János 18:37 szerint. Azonban ha valaki hűségesen ragaszkodik Krisztus tanításához, rögös utat választ, különösen ha a közeli barátai vagy a családtagjai nem tartanak vele.
Jézus a családtagok ellenséges viselkedését azokhoz a dolgokhoz sorolta, melyeket a követőinek késznek kell lenniük elszenvedni ("És aki nem fogadja el a kínoszlopát, és nem követ engem, nem méltó hozzám." Máté 10:38). Ha a tanítványai szeretnének méltónak bizonyulni őhozzá, ki kell állniuk a szeretteik gúnyolódását vagy elhidegülését. De bármekkora legyen is a veszteségük, a jutalom sokkal nagyobb.
Márk 10:29, 30
"Jézus így szólt: „Biztosak lehettek benne, hogy senki sem hagyott el házat vagy fiú- vagy lánytestvéreket vagy anyát vagy apát vagy gyermekeket vagy szántóföldeket énértem és a jó hírért, aki 100-szor annyit ne kapna most, ebben az időszakban – házakat, fiú- vagy lánytestvéreket, anyákat, gyermekeket és szántóföldeket, üldözéssel együtt –, az eljövendő világrendszerben pedig örök életet."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!