Keresztények szerint a családalapítás egy intellektuális döntés vagy Isten akarata?
Valahogy nehezen értem, ha Isten jót akar minden megszülető gyereknek, akkor miért nem úgy teremtette meg az embert, hogy csak olyanok vállaljanak gyermeket, akik tényleg akarják és képesek is majd gondozni.
A szexuális aktus egy ösztön szintű cselekedet, amire bárki képes, gyermeknevelésre viszont nem annyira sokan.
Ma már a nyugati világban kicsit jobb a helyzet, mert a fogamzásgátlás széles körben elérhető, viszont az egyházak ezt is tiltják, holott szerintem nagyon is felelősségteljes magatartás. Miért jó, ha alkalmi kapcsolatból megszületik egy gyerek?
"Valahogy nehezen értem, ha Isten jót akar minden megszülető gyereknek, akkor miért nem úgy teremtette meg az embert, hogy csak olyanok vállaljanak gyermeket, akik tényleg akarják és képesek is majd gondozni."
Valahogy nehezen értem, hogy miért kell ezt minden nap háromszor megkérdezni.
"A szexuális aktus egy ösztön szintű cselekedet"
Csak az elállatiasodott embereknek "ösztönszintű"
"Miért jó, ha alkalmi kapcsolatból megszületik egy gyerek?"
Ezért kellene csak a házastárssal szexelni
"Honnan tudod, hogy az a gyerek nem e menti meg egyszer a te, vagy egy szeretted életét?"
Ugyanezen logika mentén az a gyerek egyszer tönkre is teheti a te, vagy egy szeretted életét.
Egyiket sem állítottam, csak az érvedet cáfoltam, miszerint az kéne motiváljon valakit mert nem tudhatja hogy valaki pozitív lesz-e az életében.
"3# Tehát ha idegesít valaki, akkor már nincs az életének létjogosultsága? Vagy nem változhat meg valaki? Vagy nem hozhat ki Isten a rosszból jót? Rossz lehet ilyen negatívan élni."
Ez tényleg csúnya volt, baromira másról beszélgettetek ...
"Szerintem nekünk nincs jogunk megítélni kinek van joga megszületni, kinek nem."
És állítottam én bármi ezzel ellentéteset?
Én is azt gondolom mint 8. Hozzáteszem semennyire nem érthetjük a felsőbbrendű Teremtonk szándékát.
Az ő szándéka szerint van szabad akaratunk, amivel mi a bűn mellett is dönthetünk, és ezzel el is indítunk egy lavinát... Ebből születik a kérdésed is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!