Jehova tanúi miért vonatkoztatják magukra a Máté 24:9? Ők Jehova tanúi és abban a részben Jézusról van szó Jézus nevéről!
Szia
Amit a kérdező idézett és az egyes hozzászóló, az a Bibliából van, és valóban Jehova népén teljesedik nagyobb mértékben az elmúlt évtizedekben. nem kell messzire menni, itt ezen az oldalon is gyűlöletírás folyik ellenünk minden "csapból". Akkor lennénk bajban, ha ez nem így lenne! De így teljesednek rajtunk a bibliai próféciák :-)
János 15:20
"Tartsátok észben, amit mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Ha az én szavaimat megfogadták, a ti szavaitokat is megfogadják majd." - tehát e keresztényi életünk velejárója az üldözés, amikor megkeresztelkedünk ezzel együtt vállaljuk, hogy "mindvégig" kitartunk Urunk és Főpapunk Krisztus mellett, aki Jehova munkáját végzi amióta megteremtette az Atyja.
Cselekedetek 11:19
"Azok, akik az István miatt támadt üldözés következtében szétszóródtak, elmentek egészen Föníciáig, Ciprusig és Antiókiáig, de csak a zsidókkal osztották meg az üzenetet." - ez a prófécia a legnagyobb mértékben Oroszországban teljesedik a tanúkon, akiket ne csak letartóztatnak, de kegyetlenül meg is vernek, házaikat felgyújtják, munkahelyeiktől megfosztják, jövedelmüket (bankkártyáikat) elveszik és zárolják.... De más országokban is folyik ellenük üldözés. Csak annyit kellene tenniük, hogy aláírnak egy nyilatkozatot, amelyben megtagadják a hitüket, - és szabadokká válhatnának. Senki sem írta eddig alá.
Krisztus pontosan tudta, hogy a követőivel ez fog történni, ezért megerősítette őket, ismételten a feltámadása után, János apostol által:
Jelenések 2:10
" Ne félj azoktól, amiket elszenvedsz majd. Az Ördög ezután is börtönbe vet néhányatokat, hogy teljesen próbára legyetek téve, és nyomorúságotok lesz tíz napig. Legyél hűséges mindhalálig, és neked adom az élet koronáját."
Nem számít ki hogyan üldöz: szóban, fizikailag, vagy akár az életünket is elveszi a vers szerint: az "élet koronáját" - egyetlen ember sem veheti el azoktól, akik mindvégig hűségesek maradnak ebben az elmúlóban lévő világban.
Engem megerősít az, hogy része lehetek Krisztus próféciájának a beteljesedésének. Az erő nem a sajátom, Istentől kapjuk valamennyien.
A Jehova iránti szeretetük adja az ösztönző erőt.
Idézet az őrtoronyból:
"ÜLDÖZÉS Szándékos zaklatás vagy bántalmazás, melyet egy személy a társadalmi helyzete, a faji hovatartozása, illetve a vallása és a hitnézetei miatt kénytelen elszenvedni. A vallási üldözés célja, hogy kiirtson bizonyos hitnézeteket, és megakadályozza az elterjedésüket az újonnan megtértek között. A héber rá·dhafʹ igét és a görög di·óʹkó szót, amelyeknek a jelentése ’üldöz’, úgy is fordítják, hogy ’üldözőbe vesz’, ’törekszik’ vagy ’fut utána’"
Ezek közül egyik sem jellemző, hogy át kéne élni a tanúknak. Ellenben a keresztényeknek igen, lásd a ma is történő keresztény üldözést. Ezek között nincs tanú.
Másrészt egyszer azt állítják, hogy a jehova szó miatt üldözik őket, ami hazugság, másrészt most meg Jézus neve miatt. Ez sem igaz. Persze csak akkor hozzák fel Jézust, ha az ige nagyon egyértelműen beazonosítja, hogy kiről van szó.... Máskülönben mindig a jehova szót hozzák fel oknak.
KZitus
És válaszolsz a kérdésemre is?
Igen vannak akiket Jézus nevéért üldöznek nagyon szépen össze szedted az Biblia idézeteket!
De ti miért vonatkoztatjátok magatokra a Máté 24:9 én ezt nem értem.
Ti Jehova tanúi vagytok! Ezért nem értem ezt magyarázd el nekem!
Kedves Kérdező. Jehova legnagyobb Tanúja Jézus Krisztus volt. Az evangéliumokban utána lehet kutatni.
A zsidó nép is Jehova tanúi voltak az Ézsaiás 43:10-12 versei szerint. Az egyik kiemelkedő módja annak, ahogyan Jehova felmagasztalja a nevét az, hogy kiválasztott egy népet a földön, hogy a nevét viselje. I. e. 1513-tól Izrael nemzete képviselte Jehovát az ő népeként (12).
Mivel ők nem tartották meg az Istennel kötött szövetségüket, i. sz. 33-ban elveszítették az Istennel ápolt különleges kapcsolatukat. Rövid idő múlva Jehova „a figyelmét a nemzetekre fordította, hogy népet szerezzen közülük a nevének” (Csel 15:14). Az a nép,amelyet a nevének választott csak és kizárólag Krisztus tanításaira építi, éli a hitét, alkalmazva az életében a krisztusi alapelveket. De mint idézted a Máté 24:9-et, ennek ez az "ára", következménye, amelyt valamennyien, de legalább is a többségünk vállalja.
Jelenleg Krisztus a Királyunk és Főpapunk és Jehova az Istenünk, akár csak Krisztusnak. (üldözésekkel együtt)
Mikeás 4:5 " Minden nép a maga istenét követi(szó szerint: a maga istenének nevében jár), mi pedig Jehovát, a mi Istenünket követjük örökkön örökké."
Malakiás 3:18 "Ti pedig újra látni fogjátok a különbséget az igazságos és a gonosz között, aközött, aki szolgálja Istent, és aközött, aki nem szolgálja őt.”
Hogy jönnek ide a zsidók és minek?
Én nem is idéztem a Máté 24:9
De ti vagytok Jehova tanúi!
Azt nem értem hogy miért vonatkoztatjátok magatokra!
Ha ti Jehova tanúi vagytok ,akkor hogyan üldözhetnek Jézus miatt titeket? Amikor a Jehova nevet viselitek?
Ezt magyarázd meg nekem ,mert ezt nem értem!
például a főpapi imájában a János 17 fejezetében
Parancsolj kérlek, mutasd meg, hogy hol:
E szavak után Jézus az égre emelte tekintetét, és így imádkozott: „Atyám, elérkezett az óra. Dicsőítsd meg Fiadat, hogy Fiad is megdicsőítsen téged. 2Hatalmat adtál neki minden ember fölött, hogy akiket neki adtál, azoknak örök életet adjon. 3Az az örök élet, hogy ismerjenek téged, az egyedüli igaz Istent és akit küldtél, Jézus Krisztust. 4Én megdicsőítettelek a földön: a feladatot, amelynek az elvégzését rám bíztad, elvégeztem. 5Most te is dicsőíts meg, Atyám, magadnál: részesíts abban a dicsőségben, amelyben részem volt nálad, mielőtt a világ lett.
Ima az apostolokért.
6Kinyilatkoztattam nevedet az embereknek, akiket a világból nekem adtál. A tieid voltak, s nekem adtad őket, és megtartották tanításodat. 7Most már tudják, hogy minden, amit nekem adtál, tőled van. 8A tanítást, amit kaptam tőled, továbbadtam nekik. El is fogadták, s ezzel valóban elismerték, hogy tőled jöttem, és elhitték, hogy te küldtél engem. 9Értük könyörgök. Nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nekem adtál, 10mert a tieid – hiszen ami az enyém, az a tied, s ami a tied, az az enyém –, és én megdicsőültem bennük. 11Én nem maradok tovább a világban, de ők a világban maradnak, én meg visszatérek hozzád. Szent Atyám, tartsd meg őket a nevedben, akiket nekem adtál, hogy egyek legyenek, mint mi. 12Amíg velük voltam, megőriztem őket a nevedben, akiket nekem adtál. Megőriztem őket, senki más nem veszett el közülük, csak a kárhozat fia; így beteljesedett az Írás. 13Most visszatérek hozzád, ezeket pedig elmondom a világban, hogy örömöm teljesen az övék legyen. 14Átadtam nekik tanításodat, de a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból való. 15Nem azt kérem tőled, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól. 16Hiszen nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból való. 17Szenteld meg őket az igazságban, mert hiszen a tanításod igazság. 18Amint te a világba küldtél, úgy küldöm én is őket a világba. 19Értük szentelem magamat, hogy ők is szentek legyenek az igazságban.
Ima a hívőkért.
20De nem csak értük könyörgök, hanem azokért is, akik a szavukra hinni fognak bennem. 21Legyenek mindnyájan egyek. Amint te, Atyám bennem vagy s én benned, úgy legyenek ők is eggyé bennünk, hogy így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem. 22Megosztottam velük a dicsőséget, amelyben részesítettél, hogy eggyé legyenek, amint mi egy vagyunk: 23én bennük, te bennem, hogy így ők is teljesen eggyé legyenek, s megtudja a világ, hogy te küldtél engem, és szereted őket, amint engem szerettél. 24Atyám, azt akarom, hogy akiket nekem adtál, ott legyenek velem, ahol vagyok, s lássák dicsőségemet, amelyben részesítettél, mivel már a világ teremtése előtt szerettél. 25Én igazságos Atyám! A világ nem ismert meg, de én ismerlek, s ők is felismerték, hogy te küldtél. 26Megismertettem velük nevedet, és ezután is megismertetem, hogy a szeretet, amellyel szeretsz, bennük legyen, s én is bennük legyek.”
Mellesleg, amint látod, itt az áll, hogy "amint mi egy vagyunk"
A Háromság egyik gyönyörű verse. A többin kívül. Jó, hogy ezt hoztad fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!