Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A muszlimok miért annyira...

A muszlimok miért annyira vallásosak?

Figyelt kérdés
Az iszlám vallást, ha jobban belegondolunk nem könnyű gyakorolni, sok a megkötés és a szabály, ramadan idején napközben sem enni, sem inni nem szabad. Logikusan úgy gondolná az ember, hogy pont egy ilyen vallás kezd el fellazulni, de a világon talán a muszlim országokban a legnagyobb a vallásosság aránya. (Ezt nem én mondom, kutatások bizonyítják). Mi lehet annak az oka, hogy ennyire fontos a szemükben a vallás? A kérdésemet nem provokációból vagy sértésként írom, tényleg érdekel, és örülnék, ha egy Magyarországon élő muszlim is válaszolna, hogy Ő miként látja, miért vett eltérő irányt Európa és a iszlám világ ezen a téren.

2021. aug. 23. 21:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
61%
Tiszta vallás lehet hogy annyiszor letusolnak ima előtt. De ha egy muszlin egy ortodox országban kőműves vagy szalag mellett dolgozik gyárban ott hogy engedik haza imádkozni. Muszlin országokban hazaengedik de keresztény országban? Vagy vannak muszlim tulajdonú gyárak és ott dolgoznak (mint ahogy a Samsung is koreai Magyarolszágon) és onnan elengedik őket imádkozni?
2021. aug. 24. 09:54
 12/23 anonim ***** válasza:
25%

Én még annyit tennék hozzá, hogy az iszlám egy nagyon logikus vallás. Mindenre van egy észszerû magyarázat, hogy mit miért csinálj és miért úgy ahogy.

A kereszténységet nekem azért esett nehezemre elfogadni, mert ha kérdésem volt, nem kaptam kielégítõ válaszokat, autoriternek tûnt, "azért, mert a pap/biblia azt mondja" stílus.

A muszlim imámok, sheikek, muftik viszont nagyon olvasottak, a történelemtõl a kvantumfizikáig többféle tudományban is jártasak és nem tudsz olyat kérdezni tõlük, amire ne tudnának kielégítõ választ adni.

Ha az ember látja a logikát, sokkal könnyebb hinni és a szabályokat betartani.

2021. aug. 24. 10:32
 13/23 anonim ***** válasza:
24%

Nem letusolni kell ima előtt hanem rituális mosakodást kell elvégezni.

Munkahelyen is lehet imádkozni, ha van ehhez megfelelő helyiség. Nyilván ha sok muszlim dolgozik akkor a munkáltató valószínűleg megengedi és később ledolgozzák.

2021. aug. 24. 10:38
 14/23 anonim ***** válasza:
15%

#11:

Én sajnos csak munka utàn tudom csak elvégezni azokat az imàkat, amelyek munkaidőbe esnek.

Ha szükséges összeszoktam vonni 2 imàt, mert bizonyos szabályok mellett erre is van lehetőség.

Ezt a "letusolàs" dolgot, én annyiból pontosítanàm hogy inkább egy szabàlyos wudut kell elvégezni. Ez egy olyan mosakodàs ahol mindent a megfelelő sorrendben és módon végzel el, azzal a szándékkal hogy megtisztulva àllj fel az imàhoz.

Abdullah

2021. aug. 24. 10:45
 15/23 anonim ***** válasza:
60%

"A muszlim imámok, sheikek, muftik viszont nagyon olvasottak, a történelemtõl a kvantumfizikáig többféle tudományban is jártasak"

Hát persze :) Mind egyszerre kvantumfizikus, matematikus, biológus, történész, filozófus :))

2021. aug. 24. 11:59
 16/23 anonim ***** válasza:
61%
De magyarul imádkozzon vagy arabul? És aki nem tud arabul? Az istentiszteletek is arab nyelvűek?
2021. aug. 24. 13:32
 17/23 anonim ***** válasza:
47%

#16:

Igen, arab nyelven kell imàdkozni.

Meg kell tanulni az ima szövegét, szúràkat a Korànból és a fohàszokat arabul nincs mese ;)

Abdullah

2021. aug. 24. 13:47
 18/23 anonim ***** válasza:
26%
Annyival kiegészíteném hogy az iszlám megkülönböztet imát (szalat) és fohászt (dua). Az ima kötött és úgy kell elvégezni ahogy Mohamed próféta tanította és csak arab nyelven lehet. Minden más fohész kategóriába tartozik, például ha szól Istenhez saját szavaiddal, az dua és ez történhet mindenki saját nyelvén.
2021. aug. 24. 14:18
 19/23 anonim ***** válasza:
74%
Érdekes. De arabul hogy érted mg mit mondasz?? Ha nem érted a szöveget hogy tanulnod meg?
2021. aug. 24. 15:49
 20/23 anonim ***** válasza:
78%
Megvan a fordítás magyarul és idővel tudod a szavak jelentését is.
2021. aug. 24. 16:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!