A muszlimok miért annyira vallásosak?
Én még annyit tennék hozzá, hogy az iszlám egy nagyon logikus vallás. Mindenre van egy észszerû magyarázat, hogy mit miért csinálj és miért úgy ahogy.
A kereszténységet nekem azért esett nehezemre elfogadni, mert ha kérdésem volt, nem kaptam kielégítõ válaszokat, autoriternek tûnt, "azért, mert a pap/biblia azt mondja" stílus.
A muszlim imámok, sheikek, muftik viszont nagyon olvasottak, a történelemtõl a kvantumfizikáig többféle tudományban is jártasak és nem tudsz olyat kérdezni tõlük, amire ne tudnának kielégítõ választ adni.
Ha az ember látja a logikát, sokkal könnyebb hinni és a szabályokat betartani.
Nem letusolni kell ima előtt hanem rituális mosakodást kell elvégezni.
Munkahelyen is lehet imádkozni, ha van ehhez megfelelő helyiség. Nyilván ha sok muszlim dolgozik akkor a munkáltató valószínűleg megengedi és később ledolgozzák.
#11:
Én sajnos csak munka utàn tudom csak elvégezni azokat az imàkat, amelyek munkaidőbe esnek.
Ha szükséges összeszoktam vonni 2 imàt, mert bizonyos szabályok mellett erre is van lehetőség.
Ezt a "letusolàs" dolgot, én annyiból pontosítanàm hogy inkább egy szabàlyos wudut kell elvégezni. Ez egy olyan mosakodàs ahol mindent a megfelelő sorrendben és módon végzel el, azzal a szándékkal hogy megtisztulva àllj fel az imàhoz.
Abdullah
"A muszlim imámok, sheikek, muftik viszont nagyon olvasottak, a történelemtõl a kvantumfizikáig többféle tudományban is jártasak"
Hát persze :) Mind egyszerre kvantumfizikus, matematikus, biológus, történész, filozófus :))
#16:
Igen, arab nyelven kell imàdkozni.
Meg kell tanulni az ima szövegét, szúràkat a Korànból és a fohàszokat arabul nincs mese ;)
Abdullah
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!