Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Tüzes pokolban mi van az...

A Tüzes pokolban mi van az emberi lelkekkel?

Figyelt kérdés
Szúrkálja süti főzi őket az ördög? Kínozzák őket a démonok? Aki nem hivőkent elt es sokat szenvedett a foldon betegsegben akkor halala utan megtobbet fog a bün miatt? Ez olyan igazsagtalan ha egy atlagos jo ember hal meg es szenved, gyilkos reszerol ezt megertem h szenved a pokolban de egy jo ember aki nem olt nem gyilkolt csakmert nem szenteskedett azert oda jut. Remelem nincs ilyen tuzes pokol ahol szenvednek orokke a lelkek! Szenved itt az ember eleget a foldon. Sokan kuzdunk a mindennapokert, harcolunk hogy feltudjuk tartani a csaladunkat, legyen mit enni, es ha nemvoltal hivo megtobbet szenvedsz a pokolban pff,,, pasztornak ezt hiaba mondom vagy vallasi vezetonek nem erti meg hisz hol szenvednek azok akik hivokbol elnek amibol szegeny hivok guriznek es meg a penzr is be adjak nekik azok meg mulatnak dozsolnek belole
2021. aug. 20. 21:35
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem egységes az ítélet. Mindenki azt kapja ami a jutalma. Ha nem voltál olyan gonosz mint egy kegyetlen sorozat gyilkos akkor ne hasonlítsd magad össze az ő bűnével. Mindenki azt kapja ami jár.
2021. aug. 20. 21:47
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem kínozzák a démonok. Sokat gondolkozom rajta és arra jutottam hogy mindenki a bűnei szerint kapja a kínzást. És el lehet gondolkodni hogy akik számomra bűnösök azok milyen kínzást kapnának. Meg van egy másik dolog. Azt értem hogy a bűnös embereket kínozni kell de az ördögöt meg a démonokat miért nem kínozza meg Isten? Úgy volna igazságos Istentől hogy démonok meg ördög is szenvedjen mert az felelaz emberek rosszasagaert.
2021. aug. 20. 23:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia,

Először is ez a fogalom, hogy “tüzes pokol” egy torz és hamis bibliaértelmezésből származik, ugyanis a Szentírás ilyet nem ír. A Biblia a pokol kifejezés alatt (héber seol, görög hádész) a halottak tartózkodási helyét jelöli egészen az ítéletig. Az pedig könnyen belátható, hogy ítélet nélkül senkit nem kínoznak. Ha tényleg érdekel a téma akkor itt elolvashatod a Szentírásban: Jelenések könyve 20. fejezet. Idézet innen:

“És láttam egy nagy fehér trónt és a rajta ülőt: színe elől elfutott a föld és az ég, és nem maradt számukra hely. És láttam, hogy a halottak, nagyok és kicsinyek a trón előtt állnak, és könyvek nyittattak ki. Egy másik könyv is kinyittatott, az élet könyve, és a halottak a könyvekben írottak alapján ítéltettek meg cselekedeteik szerint. A tenger kiadta a benne levő halottakat, a Halál és a Pokol is kiadták a náluk levő halottakat, és megítéltetett mindenki a maga cselekedetei szerint. És a Halál és a Pokol belevettetett a tűz tavába. Ez a második halál, a tűz tava. Ha valaki nem volt beírva az élet könyvébe, az a tűz tavába vettetett.” (11-15. versek)

A Biblia 2. halálról beszél, az örök élet ellentéte ugyanis a halál.

Üdv. Péter

2021. aug. 21. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!