Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miert kezdett erdekelni a vallas?

Miert kezdett erdekelni a vallas?

Figyelt kérdés
Romai katolikusnak vagyok megkeresztelve, es ennyi. Nem volt elso aldozas, bermalkozas... Semmi. Sosem erdekelt az egesz. Viszont az utobbi hetekben elkezdett erdekelni Isten, a vallas. Sokszor jon velem szembe valami vallasos temaju dolog...stb. Ez mitol lehet? Ezek Istentol jelek?
2021. aug. 18. 08:49
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Igen lehetséges. Csak ne azokra a válaszokra figyelj amiket itt kapsz, kerdezd őt. Keressetek és találtok, kérjetek és adatik, zörgessetek és megnyittatik nektek.
2021. aug. 18. 09:06
 2/8 anonim ***** válasza:
64%
Gyakori dolog, hogy gyerekként elvisznek párszor templomba, megtaníttatják a tíz parancsolatot, stb. De kell egy bizonyos érettség, hogy tényleg magadévá tegyed.
2021. aug. 18. 11:06
 3/8 anonim ***** válasza:
64%
Bizony, Isten dolgozik benned. Nálam is így kezdődött, egy apró mustármag el lett hintve benned.
2021. aug. 18. 11:30
 4/8 anonim ***** válasza:
56%

Nem, ez annak a jele, ahogy írták is, hogy növekszik az értelmed.

Ez így kb. a 12-16 éves kornak felel meg.

Ha szerencséd van, később tovább okosodsz majd.

2021. aug. 18. 12:29
 5/8 anonim ***** válasza:
67%
véletlen egybeesés
2021. aug. 18. 13:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Ezt te kell tudjad hogy a hit erlelidik benned vagy csak formálisan érdekel a vallás. Éngem már 7 éves koromtól érdekeltek a bibliai történetek (már 10 évesen reformátusként már az Udvozlégyet meg a katolikusok 7 szentségét és az egyház parancsait is tudtam, 17 éves koromtól meg érdekel az ortodoxia de olyan nehezen bírom felfogni mi mit jelképez a liturgiai szertartásokbanleget benne van hogy románul nem tudok és nálunk románul van, magyarul volna leírva jobban értenék) meg 9 éves koromtól tudtam a Dicsértessék köszöntést magyarul meg latinul mégsem mondanám magam megtértnek.
2021. aug. 18. 15:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Mert nem vagyok materialista.
2021. aug. 18. 20:56
 8/8 anonim ***** válasza:
67%

Valószínűleg eddig is jöttek veled szembe vallásos dolgok, csak nem vetted őket észre. Ugyanis Magyarországon elég sok ember van, aki valamely keresztény egyház aktív tagja, tehát lehet találkozni keresztény vallással kapcsolatos dolgokkal lépten-nyomon.

Én azt gondolom, hogy Isten minden ember életében dolgozik, és próbál minden embert elérni, lehetőségeket adni nekik, hogy megtalálják őt, többszr is, és különféle dolgokat használ. Ha valakiben ő talál némi hajlandóságot, akkor tud adni neki kis "lökéseket", noszogatásokat, talán veled is ez történik. Sokféle módot választhat erre Isten, akár ezt a GyK fórumot is.

A legtöbb ember Isten ezen próbálkozásait elutasítja, legtöbbször azért, mert valami vagy valaki más jobban érdekli őket, mint Isten. A Bibliában így szól Isten: "Szeretem azokat, akik engem szeretnek, megtalálnak azok, akik keresnek." (Péld 8:17) Az Isten felé való szeretet egyik kifejezése tehát az, hogy keresed őt. Nem mintha bujkálna, hanem azért nehéz megtalálni őt, mert ő láthatatlan, és az egyetlen ember, aki tökéletesen meg tudta őt mutatni emberi testben, Jézus Krisztus, már nincs a földön.

Imádkozás, Biblia olvasása, aktív részvétel valamely hiteles keresztény közüsség életében. Szerintem ezek a helyes irényba visznek. Jó istenkeresést!

2021. aug. 18. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!