Hiszel valamilyen Isten létében?
"Isten örökkévaló"
Ez egy légből kapott, bizonyítatlan és bizonyíthatatlan állítás. Ugyanilyen erővel én azt mondhatom, hogy a világ örökkévaló és nem szorul teremtésre - például a hinduk világciklusai által. Azt is mondhatom hogy a világot nem Isten teremtette, hanem egy másik entitás, és őt teremtette egy örökkévaló valaki (mint ahogyan éppen ezt állítja a hermetikus hagyomány) vagy hogy a világ egy ufógyerek házi feladata, amire hármast kapott a suliban; egyiket sem tudom bizonyítani, ahogy te sem cáfolni.
9 Tiszteletben tartom abbéli véleményed hogy az érveim nem meggyőzőek, de gondolkoz el ezen:
Rendben induljunk ki abból, hogy a világegyetem örökkévaló bár ez nem így van. Ez nem zárja ki Isten létezését. Szerintem nem nekem kellene bebizonyítani, hogy nincs Isten mert a világ embereinek 90 százaléka hisz valamilyen felsőbb hatalomban és annak létezésében, ezért szerintem fordítva kellene hogy legyen. Az Isten hívő emberek több bizonyítékot is tudnak Isten létére felhozni, az ateisták nem tudják bizonyítani hogy nincs Isten. Én hiszek abban hogy minden hatás ellenhatást vált ki. Az univerzum és minden benne levő maga egy hatás. Valaminek lennie kellett, ami mindezt létrehozta. Valami olyan alapvető, amit nem okozott semmi és ami aztán azt okozhatta, hogy minden más létrejöjjön. Ez a valami pedig Isten. Annyira különleges az univerzum, hogy kell léteznie egy isteni szerkesztőnek. Például ha a a Föld csak néhány száz kilométerrel közelebb vagy távolabb lenne a naptól, már nem lenne képes annyi életet hordozni, mint most. Ha a légkörben az elemek csak néhány százalékkal másképp lennének, máris minden élőlény meghalna a bolygón. Annak az esélye, hogy egyetlen fehérjemolekula véletlenül létrejön, 1 a 10243-hoz (ez egy 10-es szám, amit 243 nulla követ). Egyetlen sejt pedig több millió fehérjemolekulából áll össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!