Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi tortenik kresztelkedeskor?

Mi tortenik kresztelkedeskor?

Figyelt kérdés
Amikor megkereszteltek nagyon kicsi voltam, annyira emlekszem csak hogy vizet ontottek a fejemre.

2021. júl. 31. 15:41
 1/8 anonim ***** válasza:
32%

Pontosan ennyi történt, amit leírtál, semmi több.

Azt mondja a Biblia, hogy "ami nem hitből van, az bűn."

Isten a bemerítkezést a megtérés és a hit gyümölcseinek megtermése után rendelte el.

2021. júl. 31. 16:21
 2/8 anonim ***** válasza:
36%

"Amikor megkereszteltek nagyon kicsi voltam, annyira emlekszem csak hogy vizet ontottek a fejemre."

Te akkor a világ egyik csodája lehetsz, ha emlékszel néhány hónapos korodban történtekre. Egyébként víz mellett olajjal is megkeni a keresztelendő homlokát.

2021. júl. 31. 16:33
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem nehany honapos voltam okoska hanem 5 eves. A tesom viszont pont nehany honaposan volt megkeresztelve, ennyi.
2021. júl. 31. 17:57
 4/8 anonim ***** válasza:
94%

Melyik felekezet szerint vagy megkeresztelve?

Pl. a katolikus keresztelés menete fent van a neten, de szerintem a református, evangélikus is, ha rákeresel.

[link]

Nyilván némi változás lehet a menetében, ha pl. szentmise keretén belül van a keresztelés.

2021. júl. 31. 18:25
 5/8 A kérdező kommentje:
Reformatus
2021. júl. 31. 19:02
 6/8 anonim ***** válasza:
88%

A reformátusnál azt mondják: " x (keresztneved, pl. Péter): keresztellek téged az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, ámen." Háromszor egy kis vizet löttyint a fejedre egy kancsóból, amikor mondja, hogy Atya (víz) Fiú (víz) Szentlélek (víz). A keresztszulőd tartott a karjában, ölében. A kisbaba fejét a keresztelő edény fele kell tartani, így a víz vissza is hullik az edénybe.

En református keresztanyuka vagyok, kisbaba volt a keresztlányom.

Kérdezd meg a keresztanyukádat, ha jóban vagytok, hogy mesélje el, biztos szívesen elmondja!

2021. júl. 31. 19:47
 7/8 anonim ***** válasza:

6-os vagyok

Egyébként az egyház szerint az átörökített bűnt mossa le ezzel a keresztvíz, amivel mindenki születik.

Még annyit érdemes tudni, hogy a református keresztelő a legtöbb történelmi egyházban érvényes (katolikus, evangélikus, ortodox stb.). Tehát ha valami miatt felekezetet szeretnél váltani, akkor megkeresztelni már nem kell téged újra. Es más országokban is érvényes.

2021. júl. 31. 19:58
 8/8 anonim ***** válasza:
De mi van abbn az esetben ha máshol kereszteltek mint ahol konfirmáltam és nekem a keresztelésről nem adott papírt a pap ( amikor konfirmáltam a másik templomban akkor interneten küldte el a keresztelési papírt, tehát én papírt nem láttam hogy még vagyok ketesztelve) de a konfirmalasi papírt kiadta? Ha egy római katolikus fiú elvenné akkor be kéne keresztelkedik katolikusnak mert nincs a keresztelésről papíron mert ahol konfirmáltam ott egy másik pap van. És én 2093- van konfirmáltam.es nem tudom mennyire volt internet csak hogy megkérdezte alap hol keresztelték és kérte tőlem.a keresztelési papírt de ahol keresztelték nem adtak ki és akkor azt mondta akkor beszél a pappal.
2021. júl. 31. 22:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!