Ha Orbán Viktor lett volna a kígyó az édenben, akkor hogyan kísértette volna meg az első emberpárt?
"A lakás és albérlet árak a piactól függenek, nem a kormánytól. "
Szerintem egy olyan emberrel nem érdemes beszélgetni, aki nem látja az összefüggést a temérdek kormányzati beruházás, a CSOK és mindenféle otthonteremtési hitel és kedvezmény, meg az ingatlanárak elszállása között...
8-as: "Hidd el, a balos kormánynál még ezek sem lennének."
Nem hiszem el!!! Pont úgy hazudsz, mint Orbán!
"Szerintem egy olyan emberrel nem érdemes beszélgetni, aki nem látja az összefüggést a temérdek kormányzati beruházás, a CSOK és mindenféle otthonteremtési hitel és kedvezmény, meg az ingatlanárak elszállása között..."
Az ingatlanárak a CSOK előtt is magasak voltak. Otthonteremtési hitel is szinte mindig volt. Szóval felesleges Orbánra kenni mindent. Tipikus agyatlan balos érvelés.
"Orbán többre vitte mindenkinél , mint aki ezt az oldalt használja."
Ezek ilyen tehetségtelen, rinyáló balos suttyók. Dolgozni persze nem mennek, a 11-es válaszoló is anyucival él, 30 évesen és pályakezdő:)
"Nem hiszem el!!! Pont úgy hazudsz, mint Orbán!"
Jaj, kisgyerek, ha éltél volna 2002-2010 között, akkor nem beszélnél marhaságokat:) Tudod mi ment folyamatosan? Államcsőd és több milliárdos megszorítások. Most a leghidegebb hónapban is max. 25.000 a fűtésszámla, Gyurcsánynál ez 50.000 volt. Mondjuk én akkor is ki tudtam csengetni, nem vagyok amolyan balos tehetségtelen senki.
Ti csak ezt tudjátok. Nyavalyogni és másokat szidalmazni a saját lustaságotok és tehetségtelenségetek miatt. És irigykedtek a jobbosokra.
Aztán meg jönnek a balosok, jönnek a megszorítások és ti haltok éhen, nem mi:)
ma 08:36
Abbahagyjuk most már, mert nagyon nem a témához tartozik, csak egy akkora agyatlan bolond vagy hogy egész egyszerűen nem tudok elmenni mellette szó nélkül. Tényleg komolyan gondolod, amiket leírsz?:D
Hátha másnak érdekes amit írok, mert hogy neked mindegy, abban szinte biztos vagyok. De láttunk már csodát:)
"Az ingatlanárak a CSOK előtt is magasak voltak. Otthonteremtési hitel is szinte mindig volt. Szóval felesleges Orbánra kenni mindent. Tipikus agyatlan balos érvelés."
Hol is kezdjem.
Egyfelől, itt van a Magyar Nemzeti Bank lakásár indexe (tavaly év vége). [link]
Az első oldalon a jobb felső sarokban látható a "nominális MNB lakásárindexek településtípusonként bontva" c. ábra. Ezen pont az látszik, hogy a CSOK bejelentésekor (2015 júliustól lehetett igényelni) szállnak el az árak, tehát az, hogy "az ingatlanárak a CSOK előtt is magasak voltak" egész egyszerűen nem igaz. Tényszerűen hamis állítás. Légbőlkapott, mondvacsinált, valótlan. Illetve magasak lehet hogy voltak előtte is, de nem olyan magasak, mint utána.
Mondjuk hogy értsd, hogy ez miért lényeg, tudni kell azt, amit amúgy szerintem nem tudsz, hogy hiteligénylésnél önerőnek számít a CSOK is. Magyarul CSOK+hitel = lakás/ház, gyakorlatilag nullához közeli valós önerővel. Ez duplán nem jó, mert a vevő könnyebben fizet ki, az eladó meg könnyebben kér el magas árakat, ennek a kettőnek az együttállása pedig drágulást eredményez.
Másfelől, a kormányzati intézkedések alatt nem csak a CSOK-ot értem, hanem a temérdek kormányzati infrastrukturális beruházást is, ugyanis ezek mind felfelé tolják a lakosság számára elérhető munka és építőanyag rendelkezésre állását és költségét.
Következésképpen, CSOK + kedvezményes lakásáfa + otthonfelújítási programok + többezer milliárd forintnyi kormányzati beruházás, és csiribú csiribá, nézd meg az ábrát amit mutattam, hogy mi történt.
Abba már bele se megyek, hogy arra reagáljak, hogy te tényleg annak örülsz hogy 25 ezer forinttal kevesebb a rezsid, míg a boltban a hétvégi bevásárlás háromszor annyiba kerül, 100 vállalkozásból megkeresett forintból 12 marad a zsebedben, ha akarsz a kutyádnak építeni egy kutyaházat akkor az egekben a faanyag ára (ha egyáltalán kapsz), meg ha nyaralni mész akkor a 2 Eurós kávé 500 forint helyett kerül 750be.
Meg ezt az aljadék személyeskedést is elengedem, amit bemutattál. Annak a számlájára írom, hogy egy agyatlan bolond vagy.
(Disclaimer: Félreértés ne essék, nem állítom hogy csak ezek a tényezők járultak hozzá az árak drágulásához, és nem elvitatható hogy ezek a kormányzati programok hány és hány családot juttattak otthonhoz, akiknek amúgy nem lett volna esélye ingatlanhoz jutni. Lehet amellett is érvelni, hogy még így is megérte. De ugyanakkor az sem elvitatható hogy ez a céljában nemes folyamat milyen hatással volt ránk, többiekre, és a piac egészére.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!