Remete Szent Antal. Mit ábrázol a kép háttere, illetve a különböző alakok kik a festményen? Középen felülre mi van írva? Mi az a 3 dolog, ami a bal lába mögött van? Link.
Remete szt. Pál
A 3 dolog szerintem a sivatagot jelképezi: oroszlánok, oázis, pálmafák
Középen felül az van írva, hogy
Ⲡⲓⲛⲓϣ ϯ
Ami kopt nyelven azt jelenti, hogy "Nagy" (legalábbis google alapján). Tehát "Nagy Antal apát" a felirat.
A többit az előző jól leírta, Remete Szent Pállal találkozik, illetve a sivatag jelképei. A t-alakú kereszt az antalkereszt. A tekercsen a felirat, ha jól tudom, a saját írása: „Láttam, ahogy a világot elborítják z Ördög csapdái, és felkiáltottam: »ki menekülhet meg ezektől?« és egy hang azt felelte: »Alázat«.”
Köszönöm szépen. Úgy tippeltem én is, hogy valamilyen fák lehetnek, de inkább bekötött szájú papírzacskóknak látszanak fejjel lefele - tehát a pálmafát nem látom bele.
A madárról sem gondoltam, hogy madár - olyan fura.
Te már régóta ismered ezt a festményt vagy a kérdésem miatt nézted meg alaposabban? (Én csak tegnap találkoztam ezzel az ábrázolással.)
A fiatal pálmáknak még nem hajlik vissza az águk. Ennek a képnek a bal oldalán láthatsz rá példát.
Köszi a linket/képet. (De jobban hasonlítanak a zacskókra a festményen szereplők... :-) ;-))
Rendes vagy, hogy megkerested a viszonyítási alapot! :-)
Igazán érdekes stílusa van a festőnek. ;-)
Legközelebb, ha találkozom vele, majd rákérdezek. ;-) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!