Zsidóknak ha kerülniük kell a vért ilyenkor mi van - kicsit 18-as téma -?
Először is nem tudtam eldönteni, hova tegyem, de a Szexualitás részlegen szinte biztosra veszem, hogy nem írna senki normális választ.
Szóval a zsidó nemi élet. Ugye a vallásos szokásokat tartó családoknál mikor a nőnek megjön, olyankor nemhogy az együttlét de még nem is érinthetik egymást. Illetve van egy másik szabály, ha éppen közben a hölgy érzi, hogy egyéb okból akár, de nem tudom máshogy fogalmazni, vérzés lépett fel akkor azonnal szólnia kell a férjének és meg kell szakítaniuk az eseményt.
De ebből jött számomra a kérdés, hogy nászéjszaka esetében akkor miként oldják meg, hisz ott nem ritka dolog, hogy van vérzés.
Nem vagyok sem zsidó származású, sem vallású, csak az Írások alapján gondolkozom.
A törvény a havibajos asszonnyal való hálást tiltja, valamint ha betegségből adódóan hosszabb ideig vérzik a nő mint normális. A házasság elhálásakor - ideális esetben, tehát szűz nő esetén - fellépő vérzès nyilván nem tartozik ebbe a kategóriába, tehát ez nem okoz tisztátalanságot, sem nem törvényellenes. Sőt, ez a jele a tiszta egyesülésnek, olyan, mint egy pecsét a szerződésen.
Jelen esetben gőzöm sincs, de jó múltkor olvastam egy cikket, hogy Afrika egyes részein van egy ilyen foglalkozás, hogy elveszik a lányok szűzességét, mert talán balszerencsét hoz... igaz terjeszti a különböző nemi betegségeket is ezerrel, de részlet kérdés...
Másrészt bizonyos területein a menstruáló lányokat, asszonyokat arra a pár napra teljesen elkülönítik a többiektől, külön kunyhóba a falu szélén, mert tisztátalanok...
Fura, hogy mennyire erőek tudnak lenni a hagyományok.
Bár nem tudom elképzelni, hogy azért abba hagyjanak egy együtt létet, hogy véresre harapja valaki az ajkát...
Bár a keresztény nincs a Mózesi törvény alatt, de ebben az esetben is az egészségügyi szabályok maradnak. Egy keresztény aki tiszteli, és szereti az Isteni törvényeket, és a feleségét ezekben a napokban, Az eleve nem követel ilyet.
Egy doktornő ezt írta, főleg ha gyógyszert is szed:
"Ha szereti a barátnőjét, akkor az ő jó közérzete miatt jobb, ha a menstruáció első napjaiban nem szeretkeznek."
4
Bocsánat, a követelés kifejezésért. más szó illett volna oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!