Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mehetek gyónni, ha nem voltam...

Mehetek gyónni, ha nem voltam első áldozó és még úgy néz ki, hogy nem állok rá készen szóval majd később lennék az?

Figyelt kérdés
Római Katolikus

2021. júl. 5. 18:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Halványan úgy rémlik, hogy nem. Első áldozás előtt volt az első gyónás, és áldozás után lehetett, de jobban jársz, ha az Atyát kérdezed meg.
2021. júl. 5. 18:19
 2/13 A kérdező kommentje:
Sajnos nekem is így rémlett. Talán majd beszélek az atyával erről. Köszönöm válaszod. Ment a zöld kéz. További szép napot 😃
2021. júl. 5. 18:22
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Szép napot neked is! :)
2021. júl. 5. 19:03
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ismertem olyan papot, aki reformátust is meggyóntatott. Azt mondta, az még senkinek nem ártott meg.
2021. júl. 5. 22:11
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem mehetsz jelenleg. Talán súlyos betegségre, illetve életveszélyre van kivétel.

Mehet hozzá református is, de az nem szentségi gyónás, csak egyfajta lelki vezetés, beszélgetés. Ártani pedig valóban nem árt, például Luther szerint is rendkívül hasznos és jó dolog.

2021. júl. 5. 22:50
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem mehetsz.A gyónás valójában a bűnbocsánat szentségének köznépi neve.Ebből adódóan hosszadalmas felkészülés előzi meg.
2021. júl. 5. 23:38
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

"Ismertem olyan papot, aki reformátust is meggyóntatott."

En is ugy tudom, hogy reformatusokat is meggyontatnak, bar lehet, hogy hivatalosan nem "szentseget szolgaltatnak ki", csak meghallgat es kicsit beszelget veled. Ilyesmit kerhetsz biztos.

(Egyebkent az evangelikusoknal is van gyonas, csak nem nagyon elnek vele, sokan nem is tudnak rola.)

2021. júl. 6. 03:53
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

Én nem tudom elképzelni hogy egy katolikus meggyontasson egy reformatust.

A protenstáns már ott elbukik amikor keresztet kéne vessen és mondja hogy Gyomnom a Mindenható Istennek. Miért? Mert nem tudja ezeket mivel nem tanulta vagy ha tud is valamit hibásan és a katolikus pap észreveszi ha nem jól csinálja és akkor megkérdik hogy mikor gyontál utoljára és kinél. És akkor mit mondasz....?? Meg úgy tudom kéri az előző gyonocedulat is az atya.

Meg mi a másik....a penitenciat. Egy református hogy a fenébe imadkozza le mikor nem térdepel le Szűz Mária és más szobor vele, nem tudja a katolikusok által mondott Patert és Credot vagy Ave Máriát se, és keresztet se tud vetni. Gondolkozzatoj azok már....azt észreveszi egy katolikus ha református vagy mert nem tudod 100%- an megjátszani a katolikust, valahol lebuksz. A gyintatofulkebevis észreveszi a pap mert megvan hogy mit kell mondjál és egy régi nem tudja!

2021. júl. 6. 04:05
 9/13 anonim ***** válasza:
Megvan mit kell mondjál a gyontatofulkébe és egy régi nem tudja elmondani a megadott dolgot mert nem tudja.
2021. júl. 6. 04:06
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A gyónás menetét bárki megkeresheti a neten. De gyónócédulát például életemben nem láttam, pedig katolikus vagyok.
2021. júl. 6. 06:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!