Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elmondjam gyónás során hogy...

Elmondjam gyónás során hogy férfiként férfival voltam együtt, mit fog szólni a pap, milyen penitenciára számíthatok?

Figyelt kérdés
2021. júl. 5. 08:36
 1/5 anonim ***** válasza:
94%

Mondd el, erről szól a gyónás.

(Feltéve, h megbántad, és ha többször igyekszel nem elkövetni.)

A pap nem ítélkezni van ott, hanem segíteni, és hidd el, látott/hallott ő már egyet s mást.

2021. júl. 5. 08:49
 2/5 anonim ***** válasza:
83%

Bár én nem vagyok vallásos, de úgy tudom, nem erről szól a gyónás.

Nekem azt mondta egy katolikus pap, aki az egyetemen tanít, hogy lehet úgy is gyónni, hogy csak azt mondja el a gyónó, hogy melyik parancsolat ellen vétett. Ha akarja részletezheti is, de nem muszáj. Szóval nem kell részletesen beszélni mindenről, nekem azt mondta az a pap.

2021. júl. 5. 12:18
 3/5 anonim ***** válasza:
96%

#2 elhiszem, biztos, hogy lehet így is, ha ezt mondták, erről így kimondva nem hallottam.

Én katolikus vagyok, és a gyónás lényege a bűnbánat és a bűnbocsánat, amihez szükséges a bűnök megvallása is ugye - és azért nem mindegy, hogy valaki a hatodik parancs megszegése alatt azt érti, hogy erőteljesebben smárolt a kedvesével, vagy azt, hogy állatokkal nyalatja magát és gruppenszexben vesz részt, miközben a házastársa vár rá.

Sarkított volt mindkét példa, tudom, csak magyarázatként írtam arra, hogy betű szerint lehet, hogy elég a konkrét parancs megnevezése, de azért a gyakorlatban nem ennyire egyszerű a képlet sokszor.

De persze, kinek a pap, kinek a papné, biztos van, aki máshogy csinálja🙂

2021. júl. 5. 19:26
 4/5 anonim ***** válasza:
33%
Ha nem térsz meg a homoszexualitásból, hiába gyónogatsz, az nem segít rajtad!
2021. júl. 5. 21:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Gyónásnál olyanokat szokás mondani, ami bűn, pl dühös voltál. Az hogy másik férfival voltál, nem bűn.
2021. júl. 21. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!