Az áhítat/ájtatosság mit jelent?
A valódi áhítat, mások szavait komoly figyelemmel kísért ismeret befogadást jelent, ami nem maradhat csupán észbeli vagy elvont.
Ha meghallgattuk, azt az életünkben használjuk is, vagy is alkalmazzuk.
Ellenben akkor az lesz igaz, hogy minden dolog annyit ér, amennyit alkalmaznak belőle. Vagy is semmit.
Az sem mindegy, hogy amit hallunk pontos, és összeegyeztethető Isten igazságával, vagy sem, ami a szavában van leírva. Ellenben ha valamit alkalmazunk az életünkben lehet, hogy nem elfogadható, mert nincs összhangban Isten akaratával szavával.
ahogy Jézus mondta, nem minden tanítás helyes, és nem minden dolog elfogadható, amit Jézus nevében tesznek.
(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« 23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!