Ha a fiunk egy zsidó lánnyal jár az mivel járhat?
Egyikünk sem antiszemita (az apa vagyok), semmi problémánk sincs a zsidókkal.A fiunk beleszeretett egy zsidó lányba, összejöttek.A leány enyhén/lazán vallásos életet él, valószínűleg a zsidóság egy valószínűleg liberálisabb leszármazottjaként (gondolom a neológ vagy reform, amit a google kidobott).Mire számíthatunk hosszútávon, vagy ez járhat valami komplikációval az Ő részükről?
Tehát a kérdés nem azt tartalmazza, hogy a lány zsidóságával van probléma, vagy a lány személyiségével, hanem hogy mire számíthatunk ha hosszabb távon is együttmaradnak?
Ha nekik nem probléma, akkor ez főleg attól függ, hogy a két család mennyire vallásos, milyen elvárásokat támasztanak a másik fél irányába. Például a lány családja hogyan áll a dologhoz, elvárják-e a fiú áttérését, később a gyerek (ha odajut a dolog) milyen vallási nevelést kapjon, stb.
Az nem derült ki a kérdésből, hogy a fiú családja hívő-e, milyen vallású, stb.
Ha nem vallásosak, akkor nemigen lehet semmi gond, arra készüljetek fel, hogy a zsidók nagyon családszeretők és főleg ha unoka lesz, akkor szoros marad, vagy lesz a kapcsolat velük.
Valószínűleg nem vallásosak, mert különben nem járna a lány a fiatokkal.
Ettől függetlenül pár szokást megtarthat, nekem volt zsidó barátom és a szülei is kedveltek, de tartottak egy csomó zsidó hagyományt, mikor kérdeztem,hogy miért, nevetve azt mondta: - így szeretik. -
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!