A Skandináv mitológia honnan ered? Honnan tudták a skandinávok, hogy mi történt és mi fog történni?
A magyar mondatörténet honnan ered? A görög mitológia honnan ered? Tudták, hogy mi történt és mi fog történni?
Pontosan ugyanonnan ered mind. Történetek, amiket továbbadtak egymásnak évtizedek alatt.
Valszeg láthattak is valamit ÉN szerintem. Mások szerint csak "kitalált".
Azért lehet benne igaszság, de ki miben hisz.
Az akkori embereket is foglalkoztatták a mindennapi életükre kiható események, és ezeket a saját tudásszintjükön próbálták megmagyarázni.
Például ma a nappalok és éjszakák váltakozását a Föld tengely körüli forgásával magyarázzuk.Régen ezt még nem tudták, ezért találtak ki maguknak különféle lényeket, akiknek a tevékenységeihez kötötték a változásokat.
Az indoeurópai nyelvű népek mitikus hagyományának van közös gyökere (pl. égisten), de minden bizonnyal vettek át elemeket azon őslakos népek mitológiájából, akikre rátelepedtek.
Specifikusan a skandináv istenek két családja, az Áz istenek (aesirok, otthonuk Asgárd, az Ázok kertje) és a Ván istenek (vanirok, otthonuk Vanheim, azaz a Vánok hona) arra enged következtetni, hogy eredetileg két külön nép istencsaládjai lehettek: az Ázok egy harcos pásztor nép, míg a Vánok egy földművelő nép istenei lehettek.
6os:
1es válaszod:
"A magyar mondatörténet honnan ered? A görög mitológia honnan ered? Tudták, hogy mi történt és mi fog történni?
Pontosan ugyanonnan ered mind. Történetek, amiket továbbadtak egymásnak évtizedek alatt."
Itt nem felsorolásban volt a magyar és görög. Szóval az én értelmezésem szerint külön voltak és csak a görög eredetére feleltem, mivel kérdezted ugye :)
Ne vegyél mindent támadásnak, nem igaz hogy ennyire csíp a húgysav.
1. Nem kérdeztem, hanem igyekeztem rávezetni a kérdezőt arra, hogy ugyanonnan ered az összes monda, mitológia: emberek történeteket találnak ki, mesélik el és adják tovább, valaki leírja, folyamatosan alakul.
2. Nem támadásnak, hanem a hozzászólásomhoz egyáltalán nem kötődő felesleges okoskodásnak vettem és ennek megfelelően válaszoltam.
8as értem, én úgy értelmeztem a kérdést mijt hogy mi/melyik miből alakult mi mint következő vallás.
Ez esetbe bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!