Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűnnek számit ha lefeküdtem...

Bűnnek számit ha lefeküdtem egy lánnyal akinek van barátja és tudtam róla?

Figyelt kérdés
Ez volt a második alakalom már rá. Hogy miért tettem? Már a kapcsolata előtt együtt voltunk párszor, így ismételt találkozás után előjöttek a dolgok újból... Nem vagyok rá büszke és ő sem örült neki így már utólag. Elgondolkoztam rajta hogy a biblia erről mit ír?

2021. jún. 27. 22:33
1 2 3
 11/24 Blackice75 ***** válasza:
0%

Persze kedves 10-es

Csakhogy a biblua azoknak szól figyelmeztetésül akik Izraeliták (Ábrahám magva), és azoknak akik a Teremtő szava szerint meg akanak térni, izraelutákká lenni, vagyis Ábrahám magva lenni!!!

Az bogy az Írasokat több vallás kövdtői magukra értik , az az ő legnagyobb hibájuk!!!

Előbb meg kell térni , aztán lehet hájdászkodni!!!

Amig ilyen olyan keresztény valaki, vagy júdaista vagy bármi addig sajna a vesztébe menetel !!

2021. jún. 28. 21:16
 12/24 anonim ***** válasza:
0%
Amit a test megkíván azt meg kell neki adni.
2021. jún. 28. 22:27
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Most mit vársz? Hogy nyugtatgassunk, hogy jól csináltad?

Nyilván te is érzed, hogy gáz a dolog, ezért is írtad ki a kérdést.

Az, hogy megcsalás egyértelmű. De ezen kívül még hazudtál is, elcsábítottad valaki barátnőjét, megkívántad valaki más barátnőjét, és egyértelműen szeretetlenűl jártál el. Ráadásul belekontárkodtál egy kapcsolatba és rávetted a másikat, hogy szegje meg a szavát és besároztad a becsületét. A kapcsolatuk talán tönkre is megy, vagy ha nem, akkor sem lesz már a régi. Árulás, ígéret szegés, egy szeretet kötelék meglazítása, ráadásul olyat kívántál meg, ami nem a tiéd és nem volt hozzá jogod, ezek súlyos dolgok.

Ha a te barátnődet csábítanák el, te hogy éreznéd magad? Képzeld magad a párja helyébe! "Azt cselekedd másokkal, amit szeretnél, hogy veled cselekedjenek" Szerinted ennek eleget tettél? Egyértelműen nem. Alapvetően kegyetlen voltál és szívtelen. Nem érdekelt, hogy mekkora kárt okozol.

Azon túl, hogy paráznaság, igazából ez a legnagyobb baj. A szeretetlenség és tiszteletlenség, a másik érzéseinek a semmibe vétele. A párját becsaptátok, a lányt pedig olyan helyzetbe hoztátok, amivel igazából sérült, nem csak a kapcsolata, hanem ő maga is, ez az eset egyértelműen negatívan fog rá hatni. Ha lenne gyermekük, akkor még a gyermek ellen és vétettél és még nagyobb lenne a kár.

Azt tanácsolom komolyan gondold végig mit tettél és szívből bánd meg, és soha többé ne csinálj ilyet! Ez alapvetően egy elég súlyos dolog. Ha nem látod be, hogy hol volt a hiba, mit rontottál el és próbálsz megváltozni és jóvá tenni, akkor nagyon rossz úton fogsz haladni, mert a szíved és az erkölcsi érzéked, egyre romlottabb lesz, ami további bűnökhöz fog vezetni és egyre mélyebbre fogsz süllyedni, ahonnan még nehezebb lesz visszatérni.

2021. jún. 29. 00:12
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Még valami. A Biblia egyik fő üzenetét ebbe az egy mondatba össze lehet foglalni. "Azt cselekedd másokkal, amit szeretnél, hogy veled cselekedjenek"

Nem kell nagyon gondolkodni azon, hogy valami helyes-e vagy helytelen. Elég erre az egy mondatra emlékezni és könnyen eltudod dönteni, hogy szerinted jól tetted-e amit tettél vagy sem. ("Amit csak szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük, mert ezt tanítja a törvény és a próféták." Máté 7:12 vagy "És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük!" Luk 6:31)

Ha mást nem, legalább ennyit jegyezetek meg a Bibliából: "Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben? Jézus így válaszolt: „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.” Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: „Szeresd felebarátodat, mint magadat.” E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták." Mt 22:36-40

2021. jún. 29. 00:31
 15/24 anonim válasza:
Kellenének részletek.Ennyibol nem tudjuk meg hogy bűnös vagy e
2021. júl. 5. 21:02
 16/24 anonim ***** válasza:
0%

Ne hallgasd senki dorgálását nincs joguk ítélkezni.

Vagy irigyek vagy képmutatóak.

2021. júl. 5. 22:38
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

"Ne hallgasd senki dorgálását nincs joguk ítélkezni."

Azért ne essünk át a ló túloldalára. Más dolog ítélkezni és más dolog leírni, hogy mit tanít a Biblia és miért. Ezt mostanában szeretik az emberek elfelejteni. A kérdező feltett egy kérdést és kapott rá választ. Hogy mit kezd vele, azt már ő dönti el.

Ha látod, hogy valaki eltévedt és nem találja az utat, annak irányt kell mutatni, mert te is ezt várnád el az ő helyében. De, hogy megfogadja-e a tanácsot, hisz-e neked az már az ő döntése. Viszont így legalább van választási lehetősége. Te is mutattál neki egy irányt és én is mutattam neki egy irányt. Én a véleményemet a Biblia alapján próbáltam megfogalmazni, ahogy a kérdező kérte, te voltaképpen a Biblia véleménye ellen kardoskodtál, így tulajdonképpen még csak nem is kérdésre válaszoltál. Hogy miből mit hasznosít, azt majd ő eldönti.

2021. júl. 6. 16:46
 18/24 anonim ***** válasza:

17.

Mit erőszakoskodsz a biblia mellett?

Leírtam a válaszomat de nem neked úgy,hogy ne gyere nekem a bibliával. Leírtam a frankót és gyanítom,hogy te az egyik vagy a sok képmutató közűl. Miért ne élhetne miért kellene bilincs a kezére lelkére???

Isten benned van nem a könyvekben amit a sok képmutató alaposan kiforgatva átírt. Nos hagyd élni a kérdezőt ne törj pálcát felette.

2021. júl. 6. 23:56
 19/24 anonim válasza:
Csicska vagy kérdező, egy gerinctelen alak a lánnyal együtt.
2021. júl. 7. 00:45
 20/24 Lyon válasza:
Még nem bűn... Csak ha Veled csinálják majd és te leszel a megcsalt fél, gondolj vissza erre és eszedbe ne jusson picsogni miatta.
2021. júl. 9. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!