Szerintetek se igaz amit a biblia állít hogy a több isten hívő emberek gonoszok voltak?
"Meg ugye a Biblia 7 főbűnnek veszi a Kevélység, Harag, Lustaság, Irigység, Torkosság, Kapzsiság, Bujaság. Ezek ugye a 7 főbűn."
Ez is tévedés. A Bibliában ilyen nincs. A katolikus tanítók csoportosították így össze a bűnöket, 7 főbűnt különböztettek meg, amiből úgy vélik az összes többi fakad. 7 halálos bűn, vagyis 7 halált okozó fő bűn, amit ha nem "kezeletlenül" hagynak bukáshoz vezet.
Továbbá mindenki követ el bűnt, épp ez a kereszténység lényege. Ha az emberek bűntelenek lennének nem lett volna szükség megváltásra. De ha nem volna esély a megbocsátásra, akkor mindenki elkárhozna. Ha felismerted, megbántad és kijavítottad a hibát, az egy jó dolog. Ez része a megszentelődés folyamatának.
Kérdező, szerintem te sok mindent félreértesz.
Én nem értek veled egyet abban, hogy mindegy ki miben hisz, csak higgyen valamiben. Eleve nem lehet mindenkinek igaza. Egyes dolgok a különböző vallásokban teljesen ellentétes elképzeléseken alapulnak.
Valamint ha úgy állsz hozzá, hogy és egyébként honnan tudjuk, hogy csak egy Isten van, akkor nem akarlak megsérteni, de nem lehet valami nagy hited. (De amúgy a monoteizmus logikailag is értelmesebb, mint a politeizmus.)
Ez a rossz-nem rossz dolog, úgy látom nagyon bevan ékelődve nálad, de voltaképpen mit akarsz ezzel mondani? A válaszomban leírtam, hogy alapvetően, mint emberek nem rosszabbak mint bárki más. De maga amiben hisznek az nem igaz és a hitükbe olyan dolgok voltak beépülve, ami viszont már nem jó. pl. Emberáldozatok vagy szent prostitúció stb. Attól függ kikről beszélünk. Az a baj, hogy egy elnagyolt képed van az egészről.
"Jó lehet hogy voltak leírások a kinézetéről de azok biztos hivatalosak voltak?" Nem. Ebben is tévedsz. Egy darab leírás sincs Jézus kinézetéről. És voltaképpen teljesen mindegy, hogy ki hogyan ábrázolja Jézust. Akár megfesthetik afrikaira vagy ázsiaira is, teljesen lényegtelen. A protestánsok nem szokták szeretni a képi ábrázolást, de nem azért mert "nem is úgy nézett ki". A körülötte lévő szertartást nem szeretik. De ebbe inkább nem mennék bele. Egyesek szerint már kimeríti a bálványimádást, mások szerint nem, de ennek voltaképpen semmi köze az eredeti kérdésedhez.
Lehet hogy sok minden félreértek. Ezért is tettem fel a kérdést ezekről a dolgokról. Senki se tud semmit amiről kérdez. Mert ugye azért Kérdezz valaki valamit hogy többet megtudjon.
Nem kértem hogy egyetértsél, de lehet hogy félre értettél mert én is erre szeretnék kilyukadni hogy voltaképpen "senkinek sincs igaza".
Én nem állok hozzá úgy hogy honnan tudjuk hogy csak egy Isten van mert tudom hogy a keresztények Jézus-tól tudják meg a zsidóktól. De nekem ilyen esetben azt mondja a barátnőm hogy szerinte Isten olyan mint az Űrlények. Van aki hisz a létezésében van aki nem. Én pl. hiszek de nem úgy mint a többi vallások ember. Mert ahogy észreveszem hogy a többi néha eléggé túlreagálja és lenézi a más isten hívőket ami szintén egy csúnya dolog.
Nincs elnagyolt képem. Én csak azt írtam le amit a családból vagy másoktól hallottam. Ők állították hogy a bibliában vannak ezek.
Tudom hogy tévedek. Azért is irtam oda a "?" jelet meg azért kezdtem úgy a mondatot hogy "Jó lehet" nehogy jöjjön egy olyan válaszoló hogy "Jézusról írtak feljegyzéseket hogy nézett ki."
Amúgy meg csak azért tettem fel az eredeti kérdést meg ezt a jó és rossz dolgot mert egy picit idegesítő hogy a legtöbb keresztény hitű ember megvádol más hittű embereket, nem mindegyik csak néhány és ez azért idegesítő egy picit hogy nem gondolkozik a legtöbb ember hogy a jelenben és a múltban voltak köztük is jó emberek. Na de térjünk el az eredeti kérdéstől.
Lenne még kérdésem ?
Ugye most már nincs olyan hogy több isten hitt. Mert a földön mindenki áttért az egyisten hitre. De mégis meghagyták a Zeusz, Apollón, Afrodité, Héra, Hádész szobrokat. Gondolom a művészet miatt ? Hogy más emberek érdeklődjenek róluk és megcsodálhassák őket. Amúgy még van egy kérdésem ugye Dante Pokol című könyvében le van írva hogy Helené bűnösvolt mert bujaság bűnét követte el Párisz Trójai herceggel. De ha most belegondolunk az Iliásznak több verziója van és van az ami azt állítja hogy a Spártai királynő azért vonzódott és azért szökött meg Páriszal Trójába mert a volt férje Menalausz nem bánt vele valami fényesen. Most akkor Helené bűnös volt mert elhagyott egy olyan embert aki csak kihasználta ? Meg Helené azért is lett bűnös mert miatta küzdött ádáz kora.
Ilyet nem ír a biblia. Félreérted ezt csupán.
Ha érdekel valójában mit ír a bibliád, akkor írd meg nekem privátban, én meg elmondom, mit is akar mondani a biblia.
A biblia szerint is végtelen isten van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!