Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy ikhthüsz-nyaklánc viselése...

Egy ikhthüsz-nyaklánc viselése felháborító vagy semmi gond vele?

Figyelt kérdés
Ha keresztényként halat ábrázoló nyakláncot viselek, az baj?

2021. jún. 10. 00:32
1 2
 1/12 Molyember ***** válasza:
100%

Miért lenne felháborító? Te képes lennél felháborodni egy vallási jelkép láttán?

A kutyát se érdekli, ráadásul a túlnyomó többség szerint az csak egy halacska, lesz, aki a horoszkópra gondol, mások horgásznak néznek, ha egyáltalán foglalkoznak vele egy másodpercig is.

2021. jún. 10. 00:42
 2/12 anonim ***** válasza:

Az is egyfajta korai keresztény jelkép.

[link]

2021. jún. 10. 11:30
 3/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem viselnéd azért, mert baj, mert mondjuk valakinek nem tetszik, akkor nincs is túl sok értelme, hogy egyáltalán viseld.
2021. jún. 10. 14:31
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

"Ha keresztényként halat ábrázoló nyakláncot viselek, az baj?"

1. Baj, ha bálványként kezeled

2. Baj, ha hitben gyenge testvéredet megbotránkoztatod vele

Egyéb esetekben nem baj

2021. jún. 10. 14:38
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

"Baj, ha hitben gyenge testvéredet megbotránkoztatod vele"

Egy keresztény jelképpel miképpen tudsz megbotránkoztazni bárkit is?

2021. jún. 10. 14:47
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

"Egy keresztény jelképpel miképpen tudsz megbotránkoztazni bárkit is?"

Tök mindegy, nem ez a kérdése lényege. Ha megbotránkoztatja (tök mindegy, hogy miért), akkor a szeretet törvénye szerint ne hordja. Ennyi.

2021. jún. 10. 15:25
 7/12 Molyember ***** válasza:
93%

Hatos, ez egy tarthatatlan álláspont. Mindig lesz a világban valaki, aki valamin megbotránkozik, ezért aztán a szeretet törvénye miatt végső soron létezni sem lenne szabad.

Tegyük fel, hogy engem megbotránkoztatnak a válaszaid (mint írtad: tök mindegy, hogy miért), akkor nem fogod használni az oldalt?

2021. jún. 10. 15:57
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

"Tegyük fel, hogy engem megbotránkoztatnak a válaszaid (mint írtad: tök mindegy, hogy miért), akkor nem fogod használni az oldalt?"

Ésszerűen megvizsgálnám, mert haladó keresztény vagyok, és ha valóban Krisztusé vagy és hitben gyenge, akkor lehetséges, h nem írnék ide többet.

A "tök mindegy"-et nem arra írtam, amire te érted, az a válaszom és a kérdés szempontjából volt irreleváns. Te nem gondolkozol logikusan, ezért nem is lehetsz igazi hívő. Látod, az első szűrőn kiestél

"Mindig lesz a világban valaki, aki valamin megbotránkozik, ezért aztán a szeretet törvénye miatt végső soron létezni sem lenne szabad."

Ez így van, de azért van még pár szempont, amit ilyenkor figyelembe kell venni, mert ahogy írtad, bárki mondhat bármit.

2021. jún. 10. 16:07
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

"Mindig lesz a világban valaki, aki valamin megbotránkozik, ezért aztán a szeretet törvénye miatt végső soron létezni sem lenne szabad."

Ráadásul még mindig a hívő testvérről van szó, nem a világban bárkiről. Nem figyelsz, ezért értelmetlenek a kérdéseid

2021. jún. 10. 16:08
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Molyember, te hívő vagy? Újjászülettél Krisztusban?
2021. jún. 10. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!